NavMenu

Bor dobija novu toplanu - Traži se izvođač radova za posao vredan preko milijardu dinara

Izvor: eKapija Nedelja, 17.09.2023. 12:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Svietlieisha Olena/shutterstock.com)Ilustracija
Gradska uprava Bora raspisala je tender za izvođača radova na izgradnji nove toplane.

Kako se navodi u specifikaciji posla, predviđena je izgradnja toplane kapaciteta 74 MW i istu je potrebno povezati na postojeći distributivni sistem prema projektu koji će izvođač dobiti od investitora nakon potpisivanja ugovora.

Predviđeno je da objekat nove kotlarnice ima površinu od 800 m2, dok će magacin i radionice imati površinu od 400 m2. Takođe, specifikacijom se predviđa izrada projektne dokumentacije, izgradnja portirnice, demontaža, ispitivanje i ponovna montaža i setifikacija dva gasna vrelovodna kotla, kao i dimnjaka i ostale opreme koju je moguće prebaciti u novu toplanu.

Između ostalog, potrebno je i izraditi toplovod dužine do 1.100 metara i povezivanje na postojeću mrežu, kao i izgradnja nove trafostanice.

Projektom izgradnje nove toplane predviđeno je, između ostalog i izmeštanje dva kotla kapaciteta po 17 MW iz postojeće toplane i ugradnja u novu toplanu kao i ugradnja jednog novog kotla kapaciteta 40 MW u pogonski objekat.

Novoprojektovana toplana će koristiti komprimovani prirodni gas (CNG) kao osnovno gorivo, a lako ložno ulje EVRO EL kao rezervno gorivo. Navedeno gorivo je ekološki prihvatljiv energent, čiji je uticaj na okolinu kontrolisan i u granicama dozvoljenih vrednosti.

Projektom izgradnje nove toplane predviđena je ugradnja kotlova i sve prateće opreme, cirkulacionog sistema, ugradnja ekspanzionog i diktir sistema, sistema za pripremu vode, ugradnja novog rezervoara lakog ložnog ulja i pretakališta CNG kao i ugradnja sve druge prateće opreme, cevovoda i armature za gas, lakog ložnog ulja i pripreme vode za novoprojektovano kotlovsko postrojenje.

Nakon ugradnje merno regulaciona stanica za CNG se daje u mesečni najam korisniku JKP Toplana Bor.

Garatni rok za ugrađene kotlove,opremu i radove je minimum 2 godine.

Vrednost javnog poziva iznosi 1.083.333.333,33 dinara, a rok za završetak radova je kraj 2025. godine, odnosno 31. decembar 2025.

Rok za podnošenje ponuda je 20. oktobar, a više detalja o tenderskoj dokumentaciji možete pronaći OVDE.

Mapa: Planirana lokacija nove toplane
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.09.2023.  |  Industrija

Otvoreno prvo industrijsko biološko postrojenje za preradu otpadnih voda

Prvo industrijsko biološko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu, čija je vrednost 5 mil EUR, otvoreno je u fabrici Smurfit Kappa doo. Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić koja je otvorila ovo postrojenje u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, direktora Smurfit Kappa grupe za Evropu Saverija Majera i generalnog direktora Smurfit Kappa doo Milana Markovića, naglasila je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.