NavMenu

Izdavačka kuća "Evro-Giunti" ponovo otvorila knjižaru "Akademija" u Beogradu

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.06.2011. 15:43
Komentari
Podeli

Izdavačka kuća "Evro-Giunti" je 1. juna ponovo otvorila i oživela knjižaru "Akademija", jednu od najvećih kulturnih baština grada, u Beogradu u Knez Mihailovoj 35.

Prisutnima se obratio predsednik SANU, akademik Nikola Hajdin, i poručio da trend zatvaranja knjižara treba zaustaviti radi budućih naraštaja, i rekao da je zadovoljan što je jedna uspešna italijanska izdavačka kuća odlučila da unese moderan duh u knjižaru "Akademija".

U svom obraćanju, dr Serđo Đunti, predsednik kompanije "Giunti Editore" i suvlasnik IKP "Evro-Giunti", napomenuo je da prolazimo kroz veoma interesantan ali i opasan period za izdavaštvo, usled pojave novih tehnologija i interneta, i da se ne može predvideti u u kom će se pravcu izdavaštvo dalje razvijati. Prema rečima Đuntija, u ovoj situaciji izdavači su kao kapetani brodova koji treba da isplove u vreme oluje i mogu da biraju između dve opcije – da odustanu ili da odluče da se protiv nje bore.

Novica Jevtić, osnivač i generalni direktor izdavačke kuće "Evro-Giunti" i knjižarske mreže "Bookstore", izrazio je nameru ove izdavačke kuće da u budućnosti otvore po jednu knjižaru u svakom gradu u Srbiji.

Presecanje crvene trake i početak rada obnovljene knjižare Akademija uveličali su Vladika Šumadijski Jovan, Ljiljana Habjanović Đurović, Radovan Beli Marković, Milorad Ekmečić, Milovan Vitezović, Marina Rajević Savić, Jovo Toševski, Eva Ras i drugi.

U suterenu, prizemlju i raskošno uređenom galerijskom prostoru, knjižara Akademija sada nudi najraznovrsnije publikacije velikog broja domaćih i stranih izdavača, knjige na stranom jeziku, monografije, priručnike, rečnike, gift asortiman, igračke, muziku, časopise i još mnogo toga.

U narednom periodu, posetioci knjižare moći će da iskoriste razne popuste pri kupovini "Evro-Giunti" izdanja, a među novijim su "Opasno bogatstvo" Kevina Foleta, "Kraljev govor" Marka Loga, "Koralno crvena" Zveve Kazati Modinjani, "Đačko dobaŽ" Milovana Vitezovića i druga.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.