NavMenu

Kampanje uoči Nacionalnog dana davanja - Slavimo dobrotu u našim školama

Izvor: eKapija Sreda, 13.09.2023. 15:33
Komentari
Podeli
Ivica Radović i Veran MatićIvica Radović i Veran Matić
Srpski filantropski forum u saradnji sa Ministarstvom prosvete, najavio je početak kampanje uoči Nacionalnog dana davanja, tokom koje će škole širom Srbije moći da kandiduju akcije škola, odeljenja ili pojedinaca koji su se istakli po svojoj humanosti, empatiji i solidarnosti.

Najuspešnije akcije i ideje biće nagrađene na Nacionalnom danu davanja, koji se obeležava svake godine 9. oktobra.
Rok za prijave ideja i projekata je 20. septembar 2023. godine.

- Želimo da ohrabrimo najmlađe da se angažuju u društveno odgovornim projektima koji promovišu humanost, solidarnost i empatiju - izjavio je Veran Matić, izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma i dodao:

- Verujemo da pre svega đaci imaju snagu da stvaraju pozitivne promene u svojim školama i zajednicama, te želimo da nagradimo i promovišemo njihova izuzetna nastojanja i pokažemo da su baš oni ti koji mogu da vrate dobrotu u naša srca.

Ovogodišnjim Nacionalnim danom davanja zvanično počinje "Godina dobrote" u kojoj će biti prepoznata, istaknuta i pohvaljena izuzetna dela učenika i učenica koji su se pokazali i dokazali svojom posvećenošću negovanju drugarstva, tolerancije, brige o bližnjima i humanosti, a sve u cilju usmeravanja društva na pravi put nakon tragičnih događaja u maju 2023. godine, dodaje se u saopštenju.

Državni sekretar prof. dr Ivica Radović istakao je da je Ministarstvo prosvete sa zadovoljstvom podržalo ovu inicijativu zato što je vrlo važno da se ukaže na pojedince i akcije koje su se istakli po humanosti, negovanju empatije i solidarnosti.

- Verujem da nećete imati lak zadatak, jer se u našim školama redovno organizuju takve aktivnosti i mnogi učenici i škole su pokazali humanost na delu. Danas više nego ikad imamo obavezu i dužnost da sa još većim entuzijazmom razvijamo vrline i vrednosti naših učenika i da ih zajedno podstičemo da budu još bolji ljudi - rekao je državni sekretar.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.09.2023.  |  Industrija

Otvoreno prvo industrijsko biološko postrojenje za preradu otpadnih voda

Prvo industrijsko biološko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu, čija je vrednost 5 mil EUR, otvoreno je u fabrici Smurfit Kappa doo. Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić koja je otvorila ovo postrojenje u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, direktora Smurfit Kappa grupe za Evropu Saverija Majera i generalnog direktora Smurfit Kappa doo Milana Markovića, naglasila je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.