NavMenu

Pokrajinska vlada raspisala novi konkurs za podršku ženskom preduzetništvu

Izvor: eKapija Utorak, 12.09.2023. 17:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sirtravelalo/shutterstock.com)Ilustracija
Pokrajinska vlada raspisala je drugi po redu ovogodišnji konkurs za podršku ženskom preduzetništvu.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju preduzetnice i privredna društva sa najmanje 51% udela u vlasništvu žena sa sedištem ili registrovanom poslovnom jedinicom u Vojvodini koja su upisana u registar APR-a najkasnije do 30. decembra 2022. godine, te razvrstana na mikro ili mala pravna lica ili preduzetnice koje su paušalni poreski obveznici, navedneo je na sajtu Pokrajinske vlade.

Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina, opreme ili računarske opreme, softvera ili usluge u tekućoj godini, a sam predmet nabavke mora biti nov.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić tim povodom je rekao da je iznos za ovu namenu povećan za oko 60%, te da je ukupan budžet po novom konkursu za podršku ženskom preduzetništvu oko 13 miliona dinara, kao i da korisnice sredstava iz marta meseca neće biti ponovljene po novom konkursu.

- Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, zajedno sa mojim kabinetom radi na ovom poslu već godinama, i trudimo se da temu ženskog preduzetništva podignemo na što viši nivo i pomognemo ženama preduzetnicama, da ih osnažimo, ohrabrimo u njihovom poslu i u njihovom biznisu - rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade, izrazivši uverenje da će uspešnost ovog javnog konkursa biti ista kao i proteklog.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.12.2023.  |  Građevina, Saobraćaj

Počelo raščišćavanje terena za izgradnju autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad

Raščišćavanje terena na kome će se graditi autoput od Beograda preko Zrenjanina do Novog Sada zvanično je počelo, izvestio je na svom instagram nalogu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić koji je uz vest postavio i snimak bagera koji raščišćavaju teren. Osim ovog obaveštenja i napomene da je time ispunjeno obećanje, resorni ministar u ovoj objavi nije dao nikakve dodatne informacije, pa ni to koliko bi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.