NavMenu

Novi kondo hotelski kompleks na Žabljaku - U planu gradnja dva objekta sa sobama, apartmanima i spa zonom (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 12.09.2023. 16:22
Komentari
Podeli
(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Studio Grad/Dokumentacija/Printscreen)
Kompanija VHM Development planira izgradnju kondo hotelskog kompleksa na Žabljaku koji će se sastojati od dva objekta. Lokacija budućeg hotela nalazi se u zahvatu DUP-a Žabljak, na UP 230 b i 230c.

To se može vidjeti u zahtjevu za odlučivanje o potrebi izrade elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu, koji je investitor podnio Agenciji za zaštitu životne sredine.

Kako je navedeno u dokumentu, parcele su u prvatnom vlasništvu nosioca projekta. Ukupna površina UP 230b iznosi 1.803m2, a površina planiranog objekta na ovoj parceli iznosi 3.908,13 m2. Površina UP 230c je 1.432m2, a na njoj je planirana gradnja objekta od 3.017,42 kvadrata.

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/A12 project/Dokumentacija/Printscreen)
- Planirana je izgradnja 2 objekta, koji čine jednu funkcionalnu i arhitektonsku cjelinu. Pored objekta, u okviru uređenja terena projektovane su površine koje služe na korišćenje posjetiocima hotela. Svi prostori u objektima su prilagođeni licima sa posebnim potrebama - pojašnjeno je.

Baza objekata, kako je navedeno, sa prednje strane ima materijalizaciju kamena,koji je obogaćen zelenilom kako bi se bolje uklopio u okolinu.

- Kompleks u cjelini predstavlja jednu cjelinu koji insiraciju crpi iz tipa Žabljačke kuće. Materijalizacija objekta, takođe, pokušava da ga uklopi u okolinu i iskoristi iskoristi vernakularne motive, stoga su fasada i krov prekriveni panelima u dekoraciji drveta - istaknuto je u elaboratu.

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/A12 project/Dokumentacija/Printscreen)
Ulaz je pozicioniran na sredini kompleksa, a ulazni hol se sastoji od recepcije i prostora za odmorište korisnika hotela. Sa ulaza vidi prostrano stepenište, a u objektima se nalaze 3 lifta, od kojih su 2 namijenjena za goste hotela, dok je jedan uslužni, za restoran u hotelu.

U prizemlju objekta B smješten je restoran sa restoranskom kuhinjom, kao i velikom restoranskom terasom u parteru. Kada je riječ o objektu C, prizemlje je namijenjeno za spa zonu u kojoj se nalazi garderoba, bazen i prostor za saunu. Takođe, u parteru ispred objekta smješten je otvoreni bazen sa pratećim sadržajima.

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/A12 project/Dokumentacija/Printscreen)
Na spratovima i potkrovlju se nalaze smještajne jedinice za goste hotela. Objekat B posjeduje 35 soba, 7 apartmana i 2 studio apartmana, dok će objekat C imati 31 sobu, 4 apartmana i 4 studio apartmana.

U garaži, pored prostora za parkiranje se nalaze i tehničke prostorije koje opslužuju hotel.

Kolski prilaz objektu se nalazi na UP 230 b i predviđen je jedan ulaz za oba objeka. Pješački prilaz se nalazi neposredno uz kolski prilaz.

Za izradu elaborata bio je zadužen Green Environment Services, dok je idejno rješenje uradio Studi Grad.


Fotogalerija
Hotel Emerald Žabljak
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.09.2023.  |  Energija

Novi ugovori sa EPS-om - Vlasnici poslovnih prostora menjaju status, da li to znači i skuplja struja?

Nedavno je Elektroprivreda Srbije (EPS) dostavila na adrese potrošača iz kategorije "mali kupci" nove ugovore o snabdevanju električnom energijom. Uslovima koje propisuju novi ugovori zbunjeni su mnogi građani, a posebno vlasnici poslovnih prostora koji su do sada plaćali električnu energiju kao domaćinstva, a sada će im se zbog potrošnje veće od 30.000 kilovata godišnje, status promeniti. Iz EPS-a su za Politiku potvrdili da je ovo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.