NavMenu

Zara pokreće program za korišćenu odeću i u Francuskoj - Slede Španija i Nemačka

Izvor: eKapija Utorak, 12.09.2023. 12:18
Komentari
Podeli

(Foto: Unsplash/Wander Creative)
Nakon uspešnog lansiranja u Velikoj Britaniji 2022. godine, platforma za korišćenu odeću kompanije Inditex, Zara Pre-Owned, sada je dostupna i u Francuskoj. Kako je prethodno najavljeno, planira se proširenje usluge na druga ključna evropska tržišta, uključujući Španiju i Nemačku do kraja godine.

Usluga koja omogućava potrošačima da poprave, poklone ili prodaju korišćenu Zarinu odeću će biti dostupna putem prodavnica, veb sajta i mobilne aplikacije. Cilj je produženje trajanja garderobe, doprinos smanjenju otpada i potrošnje novih sirovina.

Proširenje programa Zara Pre-Owned usledilo je nakon obećanja kompanije Inditex da će ispuniti novi set ciljeva održivosti. Objavljeni u julu, ovi ciljevi uključuju obećanje da će 100% sirovina poticati iz ekološki prihvatljivih izvora do 2030. godine i smanjenje emisija duž svojih vrednosnih lanaca za 50% u istom periodu.

Konkretno, Inditex navodi da će oko 40% njegovih vlakana poticati iz konvencionalnih procesa reciklaže, 25% će se nabavljati iz organskog ili regenerativnog poljoprivrednog pristupa, dok će preostalih 25% činiti vlakna "nove generacije", od kojih će neka biti razvijena u saradnji sa startapima identifikovanim putem Inditex Sustainability Innovation Hub.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.09.2023.  |  Industrija

Otvoreno prvo industrijsko biološko postrojenje za preradu otpadnih voda

Prvo industrijsko biološko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu, čija je vrednost 5 mil EUR, otvoreno je u fabrici Smurfit Kappa doo. Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić koja je otvorila ovo postrojenje u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, direktora Smurfit Kappa grupe za Evropu Saverija Majera i generalnog direktora Smurfit Kappa doo Milana Markovića, naglasila je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.