NavMenu

Kompanija Mineco poziva studente Rudarsko-geološkog fakulteta da konkurišu za stipendije Fondacije "Evro za znanje"

Izvor: Promo Ponedeljak, 11.09.2023. 09:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/Jason Goodman)Ilustracija
Kompanija Mineco, jedan od najvećih investitora u rudarstvu u Srbiji i regionu, i ove godine će preko Fondacije "Evro za znanje" obezbediti dve stipendije studentima IV godine osnovnih studija Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu. Pravo apliciranja imaju studenti Geološkog smera ILMS – modul Ekonomska geologija, kao i smerova Rudarsko inženjerstvo – moduli Podzemna eksploatacija, Priprema mineralnih sirovina i Površinska eksploatacija.

Kompanija Mineco već osmi put zaredom podržava inicijativu ove Fondacije, jer smatra da je ulaganje u obrazovanje mladih ključni prioritet našeg društva. U kompaniji Mineco se nadaju da će na ovaj način stipendisti dobiti i priliku da se upoznaju sa radom u nekom od njihovih rudnika, steknu kontakte i prođu korisnu praksu koja će im značiti u budućem radu.

Iznos svake stipendije je 120.000 dinara, a odnosi se na školsku 2023/24 godinu i otvoren je do 5. oktobra. Uz molbu, zainteresovani studenti treba da dostave potvrdu o upisanoj godini, sa prosečnom ocenom na studijama. Takođe, Fondaciji "Evro za znanje" potrebno je dostaviti dokaze o primanjima roditelja u poslednja tri meseca ili potvrda Nacionalne službe za zapošljavanje ukoliko roditelji nisu zaposleni.

(Foto: Mineco)

Kandidati mogu dostaviti i dokaze o posebnim priznanjima i nagradama sa takmičenja, ukoliko ih imaju.

Posebna komisija će, zavisno od uspeha i materijalnog stanja studenata koji se prijave, izabrati stipendiste, a rezultati konkursa će biti poznati do kraja oktobra 2023. godine. Sve stipendije se dodeljuju bespovratno i isplaćivaće se u deset jednakih rata.


O detaljima prijave i načinu izbora stipendista, kandidati se mogu obavestiti i na sajtu https://www.evrozaznanje.rs/.


O MINECO GRUPI

Mineco je međunarodna grupa kompanija čije su osnovne delatnosti trgovina obojenim metalima i rudnim koncentratima, investiranje u rudarstvo i geološka istraživanja. Mineco se bavi ulaganjem i razvijanjem rudnika olova, cinka, bakra u zemljama Jugoistočne Evrope i zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, gde se Grupa pojavljuje kao jedan od vlasnika. Zahvaljujući širokoj mreži partnera, Mineco posluje na četiri kontinenta - u Evropi, Aziji, Africi i Severnoj Americi.


Za dodatne informacije:

Bojana Kusovac
Account consultant

Hristov consulting d.o.o.
Terazije 27
11000 Beograd
Tel: +381 (0)11 405 13 08
Mob: + 381 (0)63 81 13 162
Email: gordana.l@hristovconsulting.com
Web: www.hristovconsulting.com

Tagovi:
Mineco
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.09.2023.  |  Industrija

Otvoreno prvo industrijsko biološko postrojenje za preradu otpadnih voda

Prvo industrijsko biološko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu, čija je vrednost 5 mil EUR, otvoreno je u fabrici Smurfit Kappa doo. Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić koja je otvorila ovo postrojenje u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, direktora Smurfit Kappa grupe za Evropu Saverija Majera i generalnog direktora Smurfit Kappa doo Milana Markovića, naglasila je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.