NavMenu

Lansiranja kampanja "Pokaži rispekt, reaguj na hejt" za veću sigurnost i bezbednost dece na internetu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 04.09.2023. 15:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / StartupStockPhotos)Ilustracija
Brend Clipsy kompanije PepsiCo, u saradnji sa evropskom organizacijom Propulsion i uz podršku Ministarstva informisanja i telekomunikacija, lansirao je kampanju "Pokaži rispekt - reaguj na hejt", koja za cilj ima povećanje bezbednosti dece u digitalnom okruženju, kao i podizanje svesti o nasilju na internetu.

Kampanja će trajati od 18. septembra do 30. novembra 2023. godine, i u tom periodu će biti lansirana jedinstvena edukativna platforma clipsyprotivhejta.com na kojoj će biti dostupni vodiči za reagovanje i prevenciju digitalnog nasilja za mlade, nastavnike i roditelje. Osim specijalno kreiranih vodiča, timovi eksperata "Clipsy protiv hejta" sprovodiće radionice za učenike u srednjim školama širom Srbije, u cilju osnaživanja i edukacije o adekvatnom i pravovremenom reagovanju u ovakvim situacijama. Edukatori u okviru radionica biće stručnjaci iz Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu – Pametno i bezbedno, navodi se u saopštenju.

Na događaju koji je organizovan ovim povodom, uz prisustvo predstavnika medija, eksperata i partnera kampanje, generalni direktor kompanije PepsiCo za južna tržišta Centralne Evrope i Baltičkih zemalja Nuno Pinto Leite, istakao je da mlade treba ohrabriti i pružiti im alate za podršku na putu rešavanja izazova sa kojima se suočavaju u digitalnom okruženju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.09.2023.  |  Industrija

Otvoreno prvo industrijsko biološko postrojenje za preradu otpadnih voda

Prvo industrijsko biološko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu, čija je vrednost 5 mil EUR, otvoreno je u fabrici Smurfit Kappa doo. Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić koja je otvorila ovo postrojenje u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, direktora Smurfit Kappa grupe za Evropu Saverija Majera i generalnog direktora Smurfit Kappa doo Milana Markovića, naglasila je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.