Izvor: eKapija | Ponedeljak, 30.05.2011.| 14:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Nestle" naučni institut kupuje vodeću američku kompaniju za gastrointestinalna istraživanja

"Nestle" naučni institut je objavio odluku o kupovini kompanije "Prometheus Laboratories Inc" sa sedištem u San Dijegu u SAD, specijalizovane za dijagnostiku i farmaceutske proizvode iz područja gastroenterologije i onkologije.

- Ova kupovina je strateški korak prema gastrointestinalnoj dijagnostici. "Prometheus" ima vodeću dijagnostiku i iskusne stručnjake što čini snažnu platformu za poslovanje "Nestle" naučnog instituta u oblasti zdravstvene nege. Ova akvizicija će nam omogućiti nova, personalizovana zdravstvena rešenja bazirana na dijagnostici, farmaciji i nutricionizmu - rekao je Luis Kantarel, predsednik "Nestle" naučnog instituta.

Kompanija "Prometheus Laboratories" ima vrhunski odsek za istraživanja i razvoj u području gastrointestinalne dijagnostike, što će stvoriti nove prilike za razvoj personalizovanih nutricionističkih strategija koje će pomoći u kontrolisanju i prevenciji hroničnih bolesti. Novi odsek za istraživanje i razvoj će se baviti i drugim područjima od strateškog interesa za "Nestle" zdravstveni institut, poput metaboličkih poremećaja i zdravlja mozga.

- Oduševljeni smo što se pridružujemo "Nestle" naučnom institutu, jer delimo njihovu predanost brizi o zdravlju. Zajedno ćemo poboljšati razvoj naših inovativnih dijagnostičkih platformi za gastroenterologiju i onkologiju i unaprediti proizvode Nestlé naučnog instituta - istakao je Džozef Limber, predsednik kompanije "Prometheus Labaratories".

Kao rezultat akvizicije, oko 500 zaposlenih kompanije "Prometheus" pridružiće se "Nestle" naučnom institutu. Očekuje se da će "Prometheusova" godišnja prodaja u 2012. godini dostići oko 250 mil USD. "Prometheus" će biti snažna podrška ambicijama "Nestle" naučnog instituta da bude pionir u pružanju nutritivnih rešenja baziranim na istraživanjima, i tako unapredi individualnu zdravstvenu negu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.