NavMenu

Prehrambene kompanije "Pivka" i "Delamaris" sa bogatom berbom priznanja na sajmu u Novom Sadu

Izvor: eKapija Petak, 27.05.2011. 09:50
Komentari
Podeli

"Pivka" i "Delamaris" su od 14. do 21. maja udruženim snagama nastupili na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Na sajmu koji važi za najvažniji na području Srbije i celokupne jugoistočne Evrope, preduzeća su svoje proizvode predstavila na zajedničkom izložbenom prostoru i požnjeli niz priznanja i nagrada. "Pivka" se od sada ponosi sa dve nove zlatne medalje za ćureća prsa i Pivka posebni, i sa pet srebrnih medalja za: ćureće i pileće viršle, Posebnu salamu Ekstra maxi, 350g i 800g. "Pivka" je osvojila i posebno priznanje - Veliku zlatnu medalju za "Pivka" pileću posebnu i priznanje Šampiona koje predstavlja najvišu titulu kvaliteta, u grupi proizvoda za pileću salamu Pivka posebna, kao i poseban Pehar novosadskog sajma za visok kvalitet proizvoda od pilećeg mesa.

"Delamarisu" su pripale tri zlatne medalje koje su dobili sledeći proizvodi: predjelo Weekend, File skuše u ulje Mediteran i Tuna pašteta. I srebrnu medalju su dobila tri proizvoda: File skuše u biljnom ulju i predjela Izola Brand i Piknik, a bronzanu medalju je zaslužila Turistična pašteta.

- Predstavljanje "Pivke" i "Delamarisa" bilo je veoma uspešno. Radujemo se što su među brojnim posetiocima našeg izložbenog prostora bili i slovenački ministar poljoprivrede Dejan Židan sa svojim timom, Franc But - ambasador Slovenije u Srbiji, i predsednik Privredne komore Slovenije - rekao je Milutin Nikić, direktor srpskog društva "Pivka-S".

"Pivka-S", zavisno preduzeće "Pivke" d.d. iz Slovenije, novembra 2010. godine u Novim Banovcima je otvorilo nov skladišno-poslovni centar. Pomoću novog centra i bolje logistike koju omogućava novi centar, "Pivki" predstoji dalje širenje obima poslovanja na srpskom tržištu i proširenje postojeće ponude. Između ostalog, srpskim potrošačima je ponovo ponudila i "Delamarisove" proizvode koji su do sada u Srbiji bili zastupljeni u manjoj meri. Istovremeno, u narednim godinama predstoji i smanjenje uvoznih ograničenja za sveže meso čime će u potpunosti iskoristiti kapacitete novog skladišno-logističkog centra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.