NavMenu

Komisija za hartije od vrednosti sačinila nove obrasce koji se odnose na investiciona društva, organizatore tržišta i robne berze

Izvor: eKapija Subota, 19.08.2023. 13:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: jannoon028/shutterstock.com)Ilustracija
U cilju unapređenja praćenja i kontrole aktivnosti organizatora tržišta, investicionih društava i ostalih učesnika, Komisija za hartije od vrednosti je sačinila nove obrasce koji se odnose na investiciona društva, organizatore tržišta i robne berze, a koji će služiti kao ključni alati za prikupljanje relevatnih informacija u odgovarajućim postupcima, navedeno je na zvaničnom portalu institucije.

- Ovi obrasci predstavljaju važan korak ka postizanju veće transparentnosti, brzine procesa, pristupačnosti i efikasnosti Komisije za hartije od vrednosti. Učesnici na tržištu će koristiti ove obrasce kako bi dostavili sve potrebne podatke prilikom podnošenja zahteva ili dostavljanja izveštaja ili obaveštenja. Ovi podaci će omogućiti Komisiji za hartije od vrednosti efikasnije prikupljanje ključnih informacija od organizatora tržišta, investicionih društava i drugih aktera - dodaje se.

Svi zainteresovani subjekti mogu pristupiti novim obrascima na internet stranici Komisije za hartije od vrednosti, u odeljku posvećenom obrascima i regulativama.

Kako je istaknuto, u toku je izrada i preostalih obrazaca koji će dodatno obuhvatiti različite aspekte delovanja tržišnih subjekata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.