NavMenu

Ugovori za izgradnju linijske infrastrukture za EXPO kompleks već potpisani - Finansiranje najavljenih investicija delom iz kredita, delom iz "sopstvenih sredstava"

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.08.2023. 12:22
Komentari
Podeli
(Foto: Siniša Mali/ Instagram)
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da su već su potpisani ugovori za izgradnju neophodne linijske infrastrukture za budući EXPO kompleks, a, između ostalog, reč je o oko osam kilometara saobraćajnica, izgradnji trafostanica, gasovoda, toplane, kanalizacije, saopštilo je ministarstvo finansija. Već je potpisan i ugovor za pripremne radove za EKSPO i Nacionalni stadion.

Dodao je da će tone peska i kamena biti donete na to područje radi potrebne nivelacije zemljišta, a za sedam do osam meseci će početi izgradnja Nacionalnog stadiona i ostalih objekata. Na tom mestu biće izgrađeno i 1.500 stanova, koje će koristiti učesnici izložbe, a u kasnijoj fazi će biti ponuđeni građanima.

Finansiranje delom iz kredita, delom iz "sopstvenih sredstava"

Ministar je negirao kritike koje su se mogle čuti u javnosti da Srbija nema novca za navedene investicije, istakavši da je u svetu finansija normalno da se investicije delom finansiraju iz sopstvenih sredstava, a delom iz kredita.

- Mi ćemo to finansirati delom iz sopstvenih sredstava, a delom iz kredita jer se to tako radi. Prva lekcija na fakultetu kojoj vas uče je da ročnosti investicije treba da odgovara ročnost investiranja - rekao je ministar.

On je naveo da Srbija sa javnim dugom nema problema, on je trenutno na 50,5% udela u BDP.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.