NavMenu

Ugovori za izgradnju linijske infrastrukture za EXPO kompleks već potpisani - Finansiranje najavljenih investicija delom iz kredita, delom iz "sopstvenih sredstava"

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.08.2023. 12:22
Komentari
Podeli
(Foto: Siniša Mali/ Instagram)
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da su već su potpisani ugovori za izgradnju neophodne linijske infrastrukture za budući EXPO kompleks, a, između ostalog, reč je o oko osam kilometara saobraćajnica, izgradnji trafostanica, gasovoda, toplane, kanalizacije, saopštilo je ministarstvo finansija. Već je potpisan i ugovor za pripremne radove za EKSPO i Nacionalni stadion.

Dodao je da će tone peska i kamena biti donete na to područje radi potrebne nivelacije zemljišta, a za sedam do osam meseci će početi izgradnja Nacionalnog stadiona i ostalih objekata. Na tom mestu biće izgrađeno i 1.500 stanova, koje će koristiti učesnici izložbe, a u kasnijoj fazi će biti ponuđeni građanima.

Finansiranje delom iz kredita, delom iz "sopstvenih sredstava"

Ministar je negirao kritike koje su se mogle čuti u javnosti da Srbija nema novca za navedene investicije, istakavši da je u svetu finansija normalno da se investicije delom finansiraju iz sopstvenih sredstava, a delom iz kredita.

- Mi ćemo to finansirati delom iz sopstvenih sredstava, a delom iz kredita jer se to tako radi. Prva lekcija na fakultetu kojoj vas uče je da ročnosti investicije treba da odgovara ročnost investiranja - rekao je ministar.

On je naveo da Srbija sa javnim dugom nema problema, on je trenutno na 50,5% udela u BDP.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

11.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Pošta Srbije pokrenula novu internet prodavnicu ePost Shop

Pošta Srbije saopštila je danas da je pokrenula novu elektronsku prodavnicu ePost Shop, što je njena druga elektronska komercijalna usluga za tri godine. Elektronske prodavnice, kako je istaknuto, omogućavaju brzu, jednostavnu i sigurnu kupovinu poštanskih i komercijalnih proizvoda. Prodavnici se pristupa na internet stranici https://epostshop.posta.rs, a usluge prodaje robe na daljinu pružaju se fizičkim i pravnim licima na teritoriji

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.