NavMenu

Ko će kupiti dobro vojvođansko poljoprivredno preduzeće Labudnjača-Vajska ?

Izvor: Dnevnik Ponedeljak, 17.01.2005. 12:00
Komentari
Podeli

a još pet vojvođanskih poljoprivrednih preduzeća, „Labudnjača” iz Vajske čeka da Agencija za privatizaciju odabere finansijske savetnike koji bi radili tendersku dokumentaciju za njihovu privatizaciju, koja će se odigrati, najverovatnije, u toku 2005. Ovo još uvek društveno preduzeće „Labudnjača” ima oko 5.000 hektara zemlje, od toga svoje 1.400 i 3.500 hektara državne zemlje. Najveća radna jedinica je „Ratarstvo”, zadužena za sve radove na njivama, i „Stočarstvo”, koje ima farmu brojlera Moguće je proizvesti do milion pilića godišnje, ali zbog nestabilnog tržišta, proizvodnja nije u tom obimu.

Tu je i preradni pogon „Dehidrator”, gde se proizvodi lucerkino brašno, sopstveno skladište, silos, transport, autobusi, nekoliko kamiona i turistički objekat „Provala”  Najavljen je konzorcijum zaposlenih radnika, koji pokušava preko banaka da se zaštiti i da se tako organizovan pojavi na tenderu.

Pored 400 ovaca i tova svinja i junadi, godišnje se proizvede i oko milion pilića po 1,7 kilograma. Pogon u kome se nalazi živina ima najmodernije pojilice, hranilice, hranu i mešaonu, a predviđeno tehnološko uginuće je 6%. Na 4 ha prostire se veštačko jezero i to na 19 metara dubine, koje je nastalo kada je 1922. godine bila poplava, zbog koje je napravljen zečiji nasip kao odbrana od Dunava. Voda je ulazila u selo, te da bi se ono spasilo, izbušen je vir, koji danas krasi prelepo jezero uz motel „Provalu”, koji leti dobro radi, a zimi slabije, i koje je u ponudi za privatizaciju u sklopu „Labudnjače”.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.