NavMenu

Predstava "U senci Hamleta" 22. maja u Dečjem kulturnom centru

Izvor: eKapija Petak, 20.05.2011. 10:49
Komentari
Podeli

U Dečjem kulturnom centru Beograd, u nedelju, 22. maja, u 20 časova, predstavom "U senci Hamleta", u režiji Anje Suše, biće otvorena pozorišna scena za mlade. Po tekstu švedskog pisca Irene Kraus, predstavu će izvesti mladi glumci - Petar Benčina (Hamlet), Maša Dakić (Ofelija), Miloš Anđelković (Laert), Milan Pajić i Milan Tankosić, ali i već proslavljeni i renomirani glumci - Feđa Stojanović (Polonije), Vladica Milosavljević (Gertruda, kraljica) i Mladen Andrejević (Klaudije). Scenografiju i kostimografiju potpisuje Ivana Vasić, a muziku Igor Gostuški.

Mlada publika koja bude gledala predstavu "U senci Hamleta" imaće priliku da u Dečjem kulturnom centru Beograd, u peridu od 23. do 27. maja, učestvuje u kreativnim pozorišnim radionicama u okviru projekta pod nazivom "Stvaranje u senci Hamleta". Ovaj projekat biće realizovan u saradnji sa "Pygmeteatern" iz Stokholma, a zahvaljujući Švedskom institutu i programu "Creative force" za zapadni Balkan. Ideja je da se kao i u švedskom pozorištu za mlade "Mladi Dramaten’", gde je komad premijerno izveden, publici ponude radionice iz pozorišta senki, u kojima će predstava biti inspiracija za rad. Učesnici će imati priliku da prvo napišu kratku dramu (oko 3-4 min), a na osnovu tog predloška da naprave lutke-senke.

"Pygmeteatern" postoji već više od 25 godina. Osnovan je na inicijativu grupe slikara i muzičara, koji su u traganju za kompletnijom umetničkom formom došli do pozorišta senki i kombinacija žive slike, muzike i drame. Danas, četvrt veka od nastanka, "Pygmeteatern" važi za veoma profesionalno pozorište lutki i senki. U svojoj formi jedno je od najrelevantnijih u Skandinaviji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.