NavMenu

NUPS organizuje kurseve procene vrednosti nepokretnosti i kapitala

Izvor: eKapija Utorak, 17.05.2011. 12:00
Komentari
Podeli

Nacionalno udruženje procenitelja Srbije (NUPS) započelo je organizaciju kurseva procene vrednosti nepokretnosti i kapitala, u saradnji sa kompanijom "Pricewaterhouse Coopers".

Predavači na svim kursevima su eminentni stručnjaci, a kod većine kurseva predavači su akreditovani članovi RICS-a. Sva predavanja ispunjavaju osnovne kriterijume TEGoVA-e i predstavljaju prvi korak u dobijanju priznanja REV (Registered European Valuer). Predavanja pohađa više od 30 procenitelja. Kursevi su samo prvi korak u procesu kontinuirane edukacije koju sprovodi NUPS. Na jesen se planira održavanje kursa iz procene vrednosti mašina i opreme, saopštio je NUPS.

NUPS je nevladina i neprofitna organizacija, koja ima vodeću ulogu u implementaciji svih novina u oblasti procene vrednosti imovine i usaglašavanja sa globalno prihvaćenim principima procene. NUPS je razlog zbog koga se Međunarodni standardi procene primenjuju u svakodnevnoj praksi u Srbiji. Od 2009. godine, NUPS je član Međunarodnog komiteta za standarde procene (International Valuation Standards Committee), navedeno je u saopštenju.

U toku su pregovori za priznanje NUPS-a, kao člana TEGoVA-e, za upravno telo za dodelu REV sertifikata u Srbiji. Danijela Ilić, predsednica NUPS-a, posetila je nedavno London, gde je razmatran ovaj veoma važan korak, koji će imati uticaja ne samo na stručne procene, već i na čitavo tržište nekretnina i finansija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.