Izvor: eKapija | Utorak, 17.05.2011.| 11:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Svetski kreativci stižu u Beograd - Beogradska nedelja dizajna od 23. do 28. maja

(Foto: b)

Mladi dizajneri i drugi kreativni pojedinci imaju priliku da na predstojećoj "Beogradskoj nedelji dizajna" prisustvuju predavanjima renomiranih stručnjaka iz te oblasti, ali i da uživaju u muzičkom programu. Izabrani autori projekta "100% Future Serbia" dobiće izložbeni prostor u beogradskim izlozima.

Šesta "Beogradska nedelja dizajna" (BND) biće održana od 23. do 28. maja, a glavni segment manifestacije biće međunarodna edukativna konferencija "Budućnost na kvadrat".

Kako su najavili organizatori, na otvaranju manifestacije 23. maja uveče u Studentskom kulturnom centru Beograda, između ostalog, biti izveden specijalni modni performans kreatorke Dragane Ognjenović, "koji ima veze sa kulinarskom poetikom u modi".

Drugi i treći dan "BND-a" predviđeni su za otvorene radionice za profesionalce koje će u zgradi opštine Vračar držati stručnjaci za dizajn poput Gorana Lelasa i Dejane Kabiljo, odnosno za arhitekturu Božane Komljenović.

Sledi konferencija "Budućnost na kvadrat" od 26. do 28. maja u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde bi trebalo da u prvom delu, uz besplatan ulaz, govore šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, vicepremijer Srbije Božidar Đelić, ministar odbrane Dragan Šutanovac i drugi.

U popodnevnim časovima predstavnici međunarodnih brendova kreativne industrije kao što su Arik Levi, Nik Lif, Diter Majer iz švajcarske pop grupe "Yello", "Mother London", "Wieder & Kennedy" i drugi će držati predavanja za koje se kupuju ulaznice.

Manifestaciju organizuje udruženje građana "BND",a ove godine su je podržali ambasade Švedske, Austrije, Nemačke, Švajcarske, Britanski savet, kao i kompanije "Delta holding", "Gorenje" i drugi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.