NavMenu

Otvorena "Panonska vrata" u Luci "Leget" - Prvih šest kontejnera stiglo u Sremsku Mitrovicu

Izvor: RTV Utorak, 17.05.2011. 08:16
Komentari
Podeli

U Sremsku Mitrovicu stiglo je prvih šest kontejnera čime je počela realizacija zajedničkog projekta luka "Leget" i "Rijeka" - "Panonska vrata", izjavio je Tanjugu direktor projekta Marko Simić.

Projektom je predviđeno da kontejneri s robom stižu železnicom iz riječke luke "Jadranska vrata" u Sremsku Mitrovicu - "Panonska vrata", a zatim da se distribuiraju korisnicima luke i obratno, s tim što je planirano, da do kraja godine, u oba smera bude prevezeno oko 10.000 kontejnera sa robom.

Na sremskomitrovačkom terminalu postavljene su dizalice, dopremljene iz Rijeke, koje mogu da se uključe i u multimodalni transport, koji podrazumeva kombinovani prevoz robe brodom, vozom i kamionima.

Roba u Luci "Lege"t skladišti se u javnim i carinskim skladištima otvorenog i zatvorenog tipa. U okviru nje locirana je i Carinska ispostava Sremska Mitrovica, što treba da olakša posao izvoznicima i snizi troškove transporta.

U "Panonska vrata" do sada je uloženo oko 5 mil EUR, što je samo prva faza investicije, koja bi trebalo direktno da zaposli oko 50 ljudi, a u špediterskim preduzećima još oko 300.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.