Izvor: eKapija | Ponedeljak, 16.05.2011.| 15:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za sistemske integratore nema krize - "Telelink" postao većinski vlasnik firme "Comutel"

Kompanije "Telelink" i "Comutel", jedni od vodeći inostranih i domaćih kompanija u sektoru sistemskih integracija, objavile su početak zajedničkog poslovanja na poslovnom skupu koji je 12. maja održan u beogradskom hotelu "Hyatt".

- Krajem prošle godine kompanija "Telelink", vodeći sistem integrator u jugoistočnoj Evropi, preuzela je većinsko vlasništvo nad domaćom firmom "Comutel". Ovo spajanje je dobrobit za obe kompanije, jer je "Telelink" ovom akvizicijom ojačao svoje prisustvo na srpskom, a "Comutel"-u je omogućeno da se raste i da se razvija na inostranom tržištu - rekao je Borko Jovanović, generalni direktor kompanije "Telelink" u Srbiji.

On je dodao da je ovo pozitivan primer širenja, naročito ako se posmatra sa ekonomskog stanovišta.

- Vreme recesije je vreme kada se štedi novac. Mi smo pripremljerni ušli u tu recesiju, dobrim poslovanjem smo došli u poziciju da investiramo u ovakve poteze. Očekujemo da se rezultati vide veoma brzo, "Telelink" se širi u regionu i dobija jednog vrhunskog partnera, grupu inženjera koji mogu na nivou grupe da ponude usluge koje do sada nismo nudili - izjavio je Jovanović.

Direktor "Telelinka" ističe da je ovo prvi primer da se kompanija širi na ovaj način. U regionu se rast obično ostvaruje uz direktne akvizicije, kupuju se većinski paketi ili kompletne akcije kompanija, koje se potom integrišu u grupu. Efekti saradnje između "Telelinka" i "Comutel"-a su već vidljivi, za kratko vreme ove dve kompanije su postigle integraciju, zajedničko pozicioniranje na tržištu i ponudu široke lepeze usluga klijentima.

Vlasnik "Comutel"-a Miodrag Radulović, naglašava otvaranje mogućnosti da "Comutel", koji je vodeći domaći integrator za kablovske operatere, ponudi svoje usluge, znanje i intelektualnu svojinu i inostranim korisnicima.

- Značaj ovog spajanja je veliki za obe firme. S obzirom na to da je "Telelink" na domaćem tržištu bio prepoznat kao firma koja je najviše radila sa mobilnim operaterima u domenima wireless-a, bežičnih tehnologija, dok je "Comutel" komplementaran jer se bavi sistem integracijom i upravo to je bilo potrebno "Telelinku" kako bi upotpunio svoj portfolio usluga na domaćem tržištu - rekao je Radulović.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.