NavMenu

Turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju prostiraće se na preko 40.000 kvadrata - Imaće dva hotela sa 5 zvezdica i 23 vile (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.07.2023. 11:48
Komentari
Podeli
(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Argos/Dokumentacija/Printscreen)
Budući hotelski kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju imaće pet zvjezdica i prostiraće se na preko 40.000 m2. Sastojaće se od već postojećeg hotela Otrant, vila - depandansa, kao i novog objekta - hotela sa tri kule.

To se može vidjeti u zahtjevu za odlučivanje o potrebi izrade Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu za izgradnju turističkog Otrant Reef Resort koji je kompanija Argos iz Ulcinja nedavno podnijela Agenciji za zaštitu životne sredine (EPA)

Otrant Reefs gradiće se u okviru postojećeg kompleksa Otrant sa četiri zvjezdice, a koji ima hotel, vile, restoran, te velnes centar sa zatvorenim bazenom.

Idejnim projektom predviđena je izgradnja novog hotela sa tri kule, te rekonstrukcija hotela Otrant i vila u postojećim gabaritima.

- Turistički rizort Otrant Reef veoma jasno predstavlja mješovitu funkciju sadržaja koji su relevantni jedan prema drugom, da bi pružili visok kvalitet življenja i razvoju biznisa u njemu. Cjelokupna površina je podijeljena na tri sadržajne grupacije - fazu A koja podrazumjeva novi hotel sa kulama, zatim fazu B sa rekonstrukcijom postojećeg hotela Otrant, te fazu C koja se odnosi na rekonstrukciju vila - navodi se u dokumentu,

Prva faza obuhvata izgradnju nove hotelske zgrade koja je podijeljena u tri kule koje su međusobno povezane. Prostiru se na jugozapadnom dijelu naselja, na površini od 5.412,2 m2.

Druga faza uključuje rekonstrukciju postojećeg hotela Otrant. Lokacija se nalazi na istočnom i jugoistočnom dijelu kompleksa. Njegova pozicija je prva sekvenca odmarališta, koja je ujedno i prvi kontakt sa odmaralištem.

- Zamišljen je tako da bude atraktivan dio ulaza u kompleks. Sa svih strana je okružen putnim prilazima za snabdijevanje i stazama za šetnju koje čine ovaj deo naselja neodvojivim od opšteg dijela zone. S obzirom na to da je ujedno i ulazni dio u turističko naselje, u okviru ove faze projektovan je zajednički parking za cijelo naselje, kao i parking za autobuse - pojašnjeno je.

Treća faza uključuje rekonstrukciju postojećih vila. Njihova lokacija leži u centralnom dijelu kompleksa, i čini ga spojnom tačkom za cijeli kompleks.

Kompleks će se graditi na parceli od 66.950 m², maksimalna bruto površina pod objektima biće 13.060,28 m², dok će slobodne otvorene i zelene površine zauzimati prostor od 53.889,72 m². Maksimalna bruto povrsina budućeg kompleksa biće 41.507,81 m². Ukupan broj ležaja u turističkom naselju je 518, i to u novom hotelu 238, a u hotelu Otrant i vilama 280.

- Što se tiče slobodnih površina, 53.889,72 m² biće pokriveno zelenilom i slobodnim prostorima, odnosno prostorima za rekreaciju. Projektovani su putevi unutar parcele, staze, trg, te zelene terase raspoređene po spratovima. Projektom je predviđeno i 214 parking mjesta.

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Argos/Dokumentacija/Printscreen)

Novi hotel

Novi hotel se sastoji od 3 kule, pri čemu prva ima spratnost P+7, druga P+10, i treća P+6. Kule su međusobno povezane.

Objekat se sastoji od tri osnovne grupe prostorija. To su smještajni, društveni i ekonomsko-tehnički dio. Na poslednjem spratu se nalazi restoran koji ima predivan pogled na more.

- Društveni dio hotela čine prijemni prostori i prostori u kojima se gosti bave društvenim aktivnostima. Ovaj dio je projektovan kao najvitalniji i najatraktivniji dio hotela, smješten je na nivou prizemlja i obuhvata prijemni hol - Lobby sa recepcijom i concierge pultom, kao i aperitiv barovima, administrativni dio, šoping prostor, prostorije za usluživanje - restorani sa kuhinjom, konferencijske sale, ekonomski blok, lokale, fitnes i SPA centar, kao i Kids Club - navodi se u dokumentu.

Projektom je predviđena i natkrivena "topla veza", koja će povezati postojeći hotel sa novim. Novi hotel će imati 238 ležaja (kula 1: 66; kula 2: 78 i kula 3: 94).

Glavni ulaz u hotel je sa planiranog puta. Sve smještajne jedinice u ovoj cijelini namjenjeni su ugostiteljskoj namjeni. Hotelske sobe u ovom slučaju predstavljaju osnovnu ćeliju smještajnog dijela, a u zavisnoti od strukturalnih i funkcionalnih zahtjeva sastoje se iz više zona - za spavanje, dnevni boravak, predprostor i sanitarni čvor, te radna zona. Apartmani će eventualno imati zone opremljene kuhinje sa prostorom za objedovanje i otvorene prostore.

- Kao što je već navedeno, u prizemlju je smješten društveni dio, dok su na spratovima projektovane sobe i studio apartmani - navedeno je.

Kula jedan ima ukupnu bruto površinu od 6.308,28 m2, kula dva 10.158,48 m2, a kula tri 8.265,61 m2. Ukupna bruto površina novog hotela biće 24.732,37 m2

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Argos/Dokumentacija/Printscreen)

Postojeći hotel Otrant

Projekat obuhvata adaptaciju i rekonstrukciju postojećeg hotela u postojećim spoljašnjim gabaritima tako da zadovolji uslove za kategorizaciju sa 5 zvjezdica. Hotelske prostorije su formirane i grupisane prema stepenu složenosti kombinovano, po horizontali i vertikali, a i ovaj objekat se sastoji od tri osnovne grupe prostorija. To su smještajni, društveni i ekonomsko-tehnički dio.

- Hotel će poslije rekonstrukcije imati 41 sobu (1+1) kao i 59 studio apartmana, koji će se prostirati po spratovima postojećeg hotela - navedeno je.

Društveni dio hotela smješten je na nivou prizemlja i ima prijemni hol - Lobby sa recepcijom i concierge pultom, kao i aperitiv barovima, administrativni dio, šoping prostor, prostorije za usluživanje (restorani sa kuhinjom), konferencijsku salu i ekonomski blok.

U ovom hotelu biće 137 ležajeva.

Glavni ulaz u hotel je sa postojećeg kružnog toka. Sve smještajne jedinice u ovoj cijelini namjenjeni su ugostiteljskoj namjeni. Hotelske sobe u ovom slučaju predstavljaju osnovnu ćeliju smještajnog dijela, a kao i u novom objektu, u zavisnoti od strukturalnih i funkcionalnih zahtjeva sastojaće se iz više zona. U prizemlju je smješten društveni dio dok na spratovima su smještene sobe i studio apartmani.

Najmanja soba ima površinu 54,97 m2, a najveća 83,22 m2. Najmanji studio apartman ima površinu od 31,85 m2, a najveći 44,87 m2.

- Tako u ovom slučaju, 41% od ukupne površine hotela su sobe 1+1, dok 51% čine studio apartmani. Ukupna bruto površina hotela nakon rekonstrukcije biće 9.790.98 m² - stoji u Elaboratu.

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Argos/Dokumentacija/Printscreen)

Vile - depandansi

U privatnoj zoni rizorta grupisane su 23 vile, i to četiri vile Tip 1, tri Tip 2 i ‚6 vila Tip 3.

- Svi tipovi vila imaju skoro isti sadržaj - ulaz, dnevnu sobu, trpezariju, kuhinju, kupatilo, spavaće sobe i radne sobe. Sve jedinice su raspoređene na dvije etaže, prizemlje i sprat. Na prizemlju, se nalaze i dodatni funkcionalni elementi kao što su dvorište i bazen.

Vila T1 - U prizemlju se nalaze dnevni boravak, trpezarija, kuhinja, kupatilo i jedna spavaća soba, ukupne površine 95,1 m2. Na prvom spratu se nalaze dvije spavaće sobe, jedna radna soba i vešeraj i dva kupatila, ukupne površine 146,6 m2. Svaka soba ima po jednu terasu. Prizemlje i sprat su povezani stepeništem. Ukupna površina vile T1 je 241,7 m2

Vila T2 - U prizemlju se nalaze dnevni boravak, trpezarija, kuhinja, kupatilo i jedna spavaća soba, ukupne površine 126 m2. Na prvom spratu se nalaze dvije spavaće sobe, jedna radna soba i dva kupatila, ukupne površine 130 m2. Svaka soba ima po jednu terasu. Prizemlje i sprat su povezani stepeništem. Ukupna površina vile T2 je 241,7 m2.

Vila T3 - u prizemlju se nalaze dnevni boravak, trpezarija, kuhinja, kupatilo i jedna spavaća soba, ukupne površine 93,5 m2. Na prvom spratu se nalaze jedna spavaća soba, jedna radna soba i dva kupatila, ukupne površine 82,5 m2. Svaka soba ima po jednu terasu. Prizemlje i sprat su povezani stepeništem. Ukupna površina vile T3 je 241,7 m2.

- Zbog izgradnje novog hotela četiri postojeće vile biće uklonjene sa lokacije.

Ukupan broj smještajnih jedinica u rekonstruisanim vilama je 143, a kreveta 165. Ukupna bruto površina projektovanih-rekonstruisanih vila je 6.092 m².
Komentari
Vaš komentar

Top priče

08.12.2023.  |  Turizam, sport, kultura

Kuća bogatog trgovca Milana Jokića u Bajinoj Bašti postaje spomenik kulture

Vlada Srbije donela je odluku o utvrđivanju kuće Milana Jokića u Bajinoj Bašti za spomenik kulture, odnosno kulturno dobro 3. kategorije. Kuća Milana Jokića u Ulici braće Ninčić broj 21 je porodična kuća podignuta za bogatog trgovca Milana Jokića iz Rače na Tari. Kuća Milana Jokića u vreme svog podizanja bila je jedna od najreprezentativnijih stambenih građevina u Bajinoj Bašti. Milan Jokić je izgradnju kuće započeo 1924. a

eKapija+

Vidi sve

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.