NavMenu

Crep iz Kanjiže na olimpijskim krovovima - Grupa "Tondax" potpisala ugovor s ruskim partnerom vredan 2,5 mil EUR

Izvor: Dnevnik Četvrtak, 05.05.2011. 09:27
Komentari
Podeli

Crepovima iz pogona AD "Potisje Kanjiža" iz sastava austrijske grupe "Tondach" biće pokriven veliki broj objekata u Sočiju (Ruska Federacija) koji se grade za 22. zimske Olimpijske igre 2014. godine. Grupa "Tondach" potpisala je ugovor s ruskim partnerom za isporuku pokrovnih materijala za više od 160.000 kvadratnih metara krovova, vrednih 2,5 mil EUR.

Kanjiški crepovi naći će se na krovovima objekata jednog od olimpijskih kompleksa "Gornji karusel", u zaleđu Sočija, koji predstavlja jedan od najvećih razvojnih projekata u okviru Zimske olimpijade u planinskom regionu Krasnaja Poljana, gde će biti smešteni novinari.

– Građevinski radovi su uveliko u toku i treba da budu završeni do kraja 2013. godine, a prve količine crepa isporučivaće se već u ovoj godini – izjavio je predstavnik Grupe "Tondach" mr Martin Olbrih.

– Krovne površine biće pokrivene raznim proizvodima iz programa "Tondach", uključujući optički usklađen program za strehe, slemena, grebene strake, sisteme za hvatanje snega i drugo. Površine glavnog krova na nadmorskim visinama od 540 i 960 metara pokriće se crepom modela "venus" u dve nijanse boje, koji se odlikuju elegancijom, zasvođenom formom i funkcionalnošću. Pošto je reč o crepovima većeg formata, utrošak od 11 komada po kvadratnom metru doprinosi efikasnosti u postavljanju. Kod manjih krovnih površina glavni arhitekta se odlučio za naš biber-crep, koji omogućava kreativnije pokrivanje krovova, odnosno, krovove s kupolama i tornjevima, a dvostrukim pokrivanjem biber-crepom obezbeđuje se dodatna zaštita pri ekstremnim vremenskim uslovima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.06.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Na zemunskoj "Lakat krivini" gradiće se kompleks od 150.000 m2 - U 8 lamela u planu 1.291 stan, 93 lokala, 1.596 parking mesta...

Užička kompanija Noldan planira da na "Lakat ktivini" u Zemunu izgradi stambeno-poslovni kompleks sa osam lamela, vidi se iz idejnog rešenja koje je sastavni zahteva za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu, a koji je kao nosilac projekta, Long Building Company podnela Ministarstvu zaštite životne sredine. Na 150.000 m2 predviđena je izgradnja 1.291 stanova, 93 lokala, i dva depadansa dečjih ustanova. Predviđeno je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.