NavMenu

Sajam privrede SPREG od 27. do 29. aprila u Valjevu

Izvor: eKapija Sreda, 27.04.2011. 14:09
Komentari
Podeli

ValjevoValjevo

U Valjevu je danas otvoren Osmi sajam privrede Kolubarskog regiona (SPREG) na kojem učestvuje oko 70 izlagača iz tog grada i okolnih opština.

Najveća privredna manifestacija u zapadnoj Srbiji organizuje se pod sloganom "Potreban je podsticaj" i održava se u Osnovnoj školi "Nada Purić" jer Valjevo nema sajamski izložbeni prostor.

Na 55 štandova predstavljene su firme iz valjevskog kraja, među kojima su najveće "Krušik", "Vujić", Valjevska pivara, "Elbi", "ABC test", "Erozija" i "AB soft".

Predstavljaju se i privatna preduzeća "Stanojević" i Dom zdravlja "Hemikal", dok je Grad Valjevo na svom štandu predstavio potencijale buduće industrijske zone "Stefil".

Na otvorenom prostoru, u školskom dvorištu, izlažu rasadnici cveća i ukrasnog bilja, cvećare, kao i auto kuće koje zastupaju "Škodu", "Opel" i "Ford".

Na sajmu nema nijednog preduzeća iz Mionice, Lajkovca i Uba, a na zajedničkom štandu sa Regionalnom privrednom komorom predstavljeni su privredni potencijali Osečine, dok se iz Ljiga na sajmu pojavila samo jedna firma.

Direktor privatne marketinške agencije "Gatti" Aleksandar Grujić, koja po osmi put organizuje SPREG, rekao je novinarima da je zbog teške situacije u privredi ove godine bilo manje zainteresovanih preduzeća.

Pokrovitelj ovogodišnjeg SPREG-a koji traje do 29. aprila je Grad Valjevo, a novina je to što su svoju promociju i prateće programe ovoga puta organizovali sami učesnici sajma.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.