NavMenu

Startap koji većinski čine mladi iz Srbije pobedio na svetskom takmičenju u Dubaiju

Izvor: Telegraf biznis Četvrtak, 08.06.2023. 15:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rawpixel/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Xenios Academy, koju većinski čine mladi iz Srbije, pobedila je na takmičenju mladih startapa iz celog sveta, koji implementiraju nove tehnologije i veštačku inteligenciju u industriji luksuznog hotelijerstva i ugostiteljstva.

Entrepreneur20X, održan je u Svetskom trgovinskom centru u Dubaiju, a u pobedničkom timu našao se i Igor Besermenji, Novosađanin koji trenutno živi na Bliskom istoku.

- Velikim uspehom smo smatrali i to što smo primljeni na takmičenje gde se u finalu našlo devet startapa iz celog sveta, a pobeda naše mobilne aplikacije, koja vlasnicima i menadžerima hotela i restorana značajno olakšava proces edukacije zaposlenih, došla je već na našem prvom javnom predstavljanju, što je za nas veliki podstrek da nastavimo da idemo putem kojim smo krenuli. Kolega Marco iz Italije i ja smo tom prilikom u Dubaiju ostvarili sjajne kontakte koji nam sada otvaraju vrata svetske scene - rekao je Besermenji.

Xenios Academy je internacionalni startap koji posluje iz baze na Bliskom istoku i čija će se aplikacija za gejmifikovanu edukaciju pojaviti na globalnom tržištu ovog leta.

Aplikacija kroz igru i uz pomoć veštačke inteligencije, trenira zaposlene i pomaže im da bolje komuniciraju sa gostima, kao i da pruže vrhunsku uslugu, od recepcije, preko bara, do restorana i kuhinje.

Izvršna direktorka ove mlade kompanije je takođe Novosađanka, Željana Babić, koja trenutno živi na relaciji Kalifornija-Ujedinjeni Arapski Emirati.

- Izuzetno sam ponosna na naš tim, godinu dana smo radili na pripremi platforme koja je ovom pobedom još više otvorila vrata sveta luksuznog hotelijerstva za Xenios Academy. Trenutno smo u pregovorima za jedan veliki projekat u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i mislim da bi to, ako uspe, bila velika stvar, kako za našu kompaniju u celosti, tako i za promociju perspektivnih mladih ljudi iz Srbije koji čine polovinu našeg tima.

Edukacija zaposlenih u ugostiteljstvu je sada i bukvalno "na dohvat ruke", brza i laka, uz našu mobilnu aplikaciju, koja na globalno tržište izlazi ovog leta i bila bih izuzetno srećna da ona zaživi i u Srbiji, koju svuda ponosno predstavljam, bez obzira na to gde me posao vodi - zaključila je Babićeva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.