NavMenu

Do Banovog brda novim vijaduktom - Traže se projektanti za gradnju nadvožnjaka u Kirovljevoj ulici

Izvor: eKapija Četvrtak, 08.06.2023. 11:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shimon Bar/shutterstock.com)Ilustracija
JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda traži projektante za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju nadvožnjaka u Kirovljevoj ulici, a vrednost nabavke procenjena je na 32 miliona dinara, bez PDV-a.

Na ovoj lokaciji već postoji nadvožnjak koji je u lošem stanju i preko kojeg se odvija samo laki putnički saobraćaj.

Autobuski i teretni saobraćaj, koji se kreće prema Banovom brdu se usmerava na petlju Hipodrom, što izaziva dodatno usporenje saobraćaja u smeru ka Banovom brdu i Rakovici. Postojeća konstrukcija nadvožnjaka, biće srušena, s obzirom na to da je, kako se u tenderskoj dokumentaciji navodi, ugrožena njena stabilnost.

Osim izgradnje novog nadvožnjaka neophodna je rekonstrukcija i proširenje postojećih pristupnih saobraćajnica.

Novoprojektovani nadvožnjak se projektuje kao dvosmerna saobraćajnica sa ulivnom i izlivnom rampom u Radničkoj ulici. Da bi se ostvario zadovoljavajući tok saobraćaja i bezbedno ulivanje i izlivanje saobraćaja preko novoprojektovanih rampi, predviđena je i rekonstrukcija saobraćajnice od buduće stanice metroa u Radničkoj ulici, do raskrsnice Savske magistrale sa ulicom Svetolika Lazarevića Laze.

U okviru obuhvata tehnike dokumentacije je i rekonstrukcija i proširenje postojeće saobraćajnice u Kirovljevoj ulici, Visokoj i Paštrovićevoj. Sve tri saobraćajnice se projektuju tako da se preko njih odvija dvosmerni saobraćaj sa po jednom saobraćajnom trakom po smeru.

Izgradnja nove mostovske konstrukcije - nadvožnjaka - iznad Radničke ulice u produžetku Kirovljeve se sprovodi po PDR za Prostorno kulturno-istorijsku celinu Topčider I Faza - Radnička ulica, Opština Čukarica.

- Gradnjom nadvožnjaka ostvariće se brži i kvalitetniji tok saobraćaja i duž Savske magistrale, u predmetnoj zoni se planira ukidanje svih levih skretanja. Savska magistrala je jedana od saobraćajnica kojim se naselja uz desnu obalu Save povezuju sa centralnim gradskim pdručjem - piše u dokumentaciji.

Rok za prijavu na tender je 12. jul 2023. godine, a više detalja pogledajte OVDE.

I. Ž.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.