NavMenu

Osnaži se - Kreni u biznis, nova kampanja posvećena ženskom preduzetništvu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 05.06.2023. 15:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Halfpoint/shutterstock.com)Ilustracija
Privredna komora Srbije (PKS) i kompanija Generali osiguranje Srbija, pokrenuli su kampanju "Osnaži se – kreni u biznis" sa ciljem unapređenja ženskog preduzetništva i ekonomskog osnaživanja žena, navedeno je na sajtu PKS-a.

Predstavljena je i prva aktivnost u okviru kampanje, a to je "Vodič za digitalne nomade: Srbija". Vodič je namenjen inostranim preduzetnicima, mladima koji koriste digitalne tehnologije za obavljanje svog posla istovremeno putujući svetom.

- U narednom periodu promovisaćemo "Vodič za digitalne nomade" u Austriji, Švajcarskoj, Turskoj, i drugim državama. Srbija ispunjava sve uslove da bude puna mladih ljudi i nudi odlične mogućnosti za boravak i rad stranaca koji se rado odlučuju i da nastave život u našoj zemlji - rekao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

- Danas je u vlasništvu dama 35% kompanija u Srbiji, cilj nam je da taj broj bude veći i da se u biznisu izjednače žene i muškarci - istakla je, na konferenciji za medije, Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS.

Simanić je objasnila da će projekat obuhvatiti organizaciju besplatnih radionica, konferencije i okrugle stolove kako bi preduzetnice, kao i one žene koje planiraju pokretanje biznisa, stekle što bolju i kvalitetniju edukaciju.

- Cilj nam je da naše preduzetnice, uz podršku PKS i Sekcije za žensko preduzetništvo, što lakše prebrode početničke izazove u poslovanju - rekla je predstavnica PKS.

Nataša Đurđević, direktorka Direkcije za korporativne komunikacije Generali osiguranja Srbija, ukazuje da je održivo i društveno odgovorno poslovanje misija ove kompanije koja veliku pažnju posvećuje ravnopravnosti polova i inkluziji.

Imamo više od 50% žena u menadžmentu i uvek smo otvoreni za sve aktivnosti podrške ženskom preduzetništvu, dodala je Đurđević.

- Tokom pet godina od osnivanja Sekcije za žensko preduzetništvo PKS bili smo podrška velikom broju preduzetnica kroz kvalitetne edukacije koje smo im pružili, pomoć pri izlasku na nova tržišta, izgradnju brenda, a pre svega kroz mentorske programe prenoseći naša iskustva - podseća preduzetnica Dušanka Kovačević, potpredsednica Sekcije za žensko preduzetništvo PKS.

Ona je najavila veliku konferenciju posvećenu ženskom preduzetništvu na jesen sa ciljem umrežavanja preduzetnica i internacionalizacije njihovog biznisa.

Na skupu su predstavljene i mogućnosti za izlazak naših preduzetnica na tržište UAE i Saudijske Arabije, i informacije vezane za učešće srpskih preduzetnica na sajmu ženskog preduzetništva koji se u julu održava u Jordanu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.