NavMenu

Završetak i puštanje u saobraćaj obilaznice oko Beograda do Bubanj potoka "tokom juna"

Izvor: eKapija Ponedeljak, 05.06.2023. 13:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: eKapija / Aleksandra Kekić)Ilustracija
Deo obilaznice oko Beograda biće završen tokom ovog meseca i pušten u saobraćaj, "što će značajno rasteretiti most Gazela i centar grada", rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

On je u izjavi za Televiziju Pink objasnio da će biti završena deonica do Bubanj potoka, čime će sav teretni saobraćaj sa Gazele iz pravca Novog Sada i Šida ka Nišu biti izmešten i neće više biti potrebe da prolazi kroz centar Beograda.

Da bi obilaznica bila potpuna, kako je dodao, neophodno je uraditi još 31 kilometar od Bubanj potoka do Pančeva, čije je projektovanje počelo pre nekoliko meseci.

Prema njegovim rečima, "ta deonica je vrlo zahtevna jer ona ne čini samo 31 kilometar saobraćajne obilaznice, već i 28,8 kilometara železničke obilaznice".

- Naime, radiće se veliki železničko-drumski most kod Vinče, koji će omogućiti da dobijemo železničku obilaznicu oko Beograda, što znači da sav teretni železnički saobraćaj iz Pančeva, Vršca, Zrenjanina, Kikinde više neće prolaziti kroz glavni grad - naveo je ministar.

On je dodao da će time Beograd dobiti dve obilaznice i veliki drumsko-železnički most na Dunavu kod Vinče, dok će se na sektoru C posle Bubanj potoka raditi dva tunela – Leštane i Bubanj potok.

U Surčinu je sa kineskom kompanijom potpisan aneks ugovora za petlju Jakovo i to je nastavak brze saobraćajnice Surčin – Novi Beorgad, podsetio je Vesić i objasnio da je ova saobraćajnica bitno olakšala put, povezala Novi Beograd i Zemun i skratila za 10 kilometara direktan izlazak na auto-put Miloš Veliki, navedeno je na sajtu Vlade.

Petlja Jakovo je važna jer će, s jedne strane, omogućiti da više od 40.000 ljudi iz Surčina i drugih opština ima direktan izlaz na auto-put, dok će, s druge strane, ukinuti sav teretni, tranzitni kamionski saobraćaj kroz Surčin.

Ostale projekte u oblasti putne infrastrukture možete pogledati u našoj interaktivnoj mapi OVDE.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.