NavMenu

Sarajevski energetski forum od 20. do 23. juna

Izvor: Klix Nedelja, 04.06.2023. 11:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock.com)Ilustracija
Kako se približava 20. juni 2023. godine, kada počinje Sarajevski energetski forum (SEF), lista učesnika i panelista postaje sve bogatija i budi sve veće interesovanje, saopćili su organizatori.

Respektabilni pokrovitelji i institucionalni partneri, poput Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine (VTK BiH), entitetskih ministarstava i vlada nekoliko kantona, kao i fakulteta iz oblasti energetike, jasan su pokazatelj da je SEF prepoznat kao važan forum koji će otvoriti teme i donijeti zaključke o pravcu energetskih reformi, kako u Bosni i Hercegovini, tako i jugoistočnoj Evropi.

O regionalnom pristupu i međunarodnom karakteru skupa govori i to da će panelisti biti stručnjaci iz regije, poput bivšeg predsjednika Evropske energetske zajednice dr Janeza Kopača, direktora prve virtuelne elektrane u Hrvatskoj KOER Marka Lasića, dr Gorana Majstrovića iz Energetskog instituta, Hrvoja Požara iz Zagreba, direktora Elektroprivrede Crne Gore Milutina Đukanovića, direktora ADEX grupe i regionalne berze za trgovinu strujom iz Slovenije Anžea Predovnika i drugih.

Tu su i domaći panelisti u ovoj oblasti, poput profesorice sa SSST- a Elme Agić Šabeta, Dževada Bibića sa Mašinskog fakulteta u Sarajevu, predsjednice Komisije za koncesije Republike Srpske Maje Šuput, Emira Nezirića sa Univerziteta Džemal Bijedić, pomoćnika ministra u FBiH i stručnjaka za energetiku Halke Balavca, pomoćnika državnog ministra Admira Softića, kao i Indire Buljubašić sa Univerziteta u Tuzli.

Na SEF-u će učestvovati i predstavnici renomiranih domaćih kompanija, poput E-go, Nlogic, Porsche BiH koji je jedan od partnera i sponzora foruma te mnoge druge firme koje će imati šansu da budu u toku sa najsavremenijim rješenjima u oblasti energetike.

Prisustvovat će i predstavnici elektroprivreda iz Bosne i Hercegovine i regije, kao i stručnjaci nadležnih regulatora za električnu energiju. Svoje učešće je potvrdio veliki broj privrednika iz Bosne i Hercegovine, ali i regije, jer tržište energijom se može posmatrati samo kao globalna mreža i odgovori na izazove moraju imati širok dijapazon mjera usmjerenih na budućnost i održivi razvoj, i tu Bosna i Hercegovina ne može ostati izolirana.

SEF će se od 20. do 23. juna održati u Hotelu Hills na Ilidži, a organizatori su otvorili poziv za ranu kotizaciju za učesnike i izlagače na SEF-u te svoju povoljnu priliku možete iskoristiti na ovom linku.

S obzirom na to da je broj mjesta na forumu ograničen te da su učešće, osim domaćih i regionalnih interesanata, potvrdili i zainteresirani iz Turske, Češke, Austrije, Njemačke i drugih zemalja, pravi je trenutak je da još iskoristite Early bird ponudu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.