NavMenu

Rušenje devastiranih objekata na Paliću označilo početak gradnje novog Vikend naselja - Priprema placeva za prodaju

Izvor: Beta Nedelja, 04.06.2023. 11:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rajko Karišić)Ilustracija
Rušenje 12 oronulih i devastiranih legalnih i nelegalnih objekata čiji izgled više decenija narušava izgled Vikend naselja na Paliću, počelo je u saradnji sa preduzećem Park Palić i privatnim vlasnicima.

Direktorka preduzeća Park Palić Valerija Denč izjavila je novinarima da je ovo početak rešavanja višedecenijskih problema u Vikend naselju.

- Kontaktirali smo sve privatne vlasnike koji imaju objekte u ovom naselju. Ostalo nam je još 32 objekta gde nismo uspeli da dođemo do vlasnika, ali ćemo nastojati da pronađemo ljude koji imaju veze sa ovim objektima - rekla je ona.

Njihov cilj je, kako je navela, ne samo da sruše pomenute objekte, nego i da očiste Vikend naselje kako bi ono postalo jedno od najlepših delova Palića.

Podsetila je da je prostor prema planu detaljne regulacije u vlasništvu grada Subotice.

- Grad će imati veliku šansu da zaradi jer pripremamo placeve za dalju prodaju. Ovo je početak izgradnje novog Vikend naselja - istakla je Denč.

Za posao rušenja objekata iz pokrajinskih izvora obezbeđeno je ukupno 36 miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.