NavMenu

Protokol o sponzorstvu kompanije Luštica Development i Opštine Tivat - Za 31 projekat 166.000 EUR

Izvor: eKapija Subota, 03.06.2023. 12:11
Komentari
Podeli
(Foto: Luštica Bay/Media Biro)
Luštica Development i Opština Tivat potpisale su Protokol o sponzorstvu za ovu godinu vrijedan 166.000 EUR. Dokument definiše korisnike finansijske podrške kompanije koja realizuje projekat izgradnje novog grada na crnogorskoj obali, Luštica Bay. Protokol su potpisali izvršni direktor Luštice Development Mohamed AbouArab i predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

- Ovaj vid saradnje sa Opštinom Tivat je pokrenut u 2010. godini i veoma smo ponosni na činjenicu da smo do sada stvorili jaka partnerstva sa mnogim organizacijama, ustanovama i institucijama. Naša podrška je ove godine usmjerena na 31 projekat od čega čak deset u našem neposrednom okruženju, u Krtolima. Kompanija Luštica Development, u okviru projekta Luštica Bay, nastavlja da djeluje kao partner od povjerenja lokalne zajednice i jedan od pokretača društvenog, ekonomskog i investicionog ambijenta u Crnoj Gori, ostvarujući pravu sinergiju i postižući uspješne rezultate u mnogim oblastima za koje je opredijelila svoju stratešku podršku. Pripadnost tivatskoj i bokokotorskoj zajednici u kojoj živimo i djelujemo, primarna je vizija od samog početka razvoja integrisane internacionalne zajednice Luštica Bay - gradimo i razvijamo jedan novi grad na samoj obali, poštujući i valorizujući identitet, kulturno i istorijsko nasljeđe i tradiciju Boke Kotorske i Crne Gore - rekao je nakon potpisivanja Marko Vukašević, rukovodilac odnosa sa Vladom CG i zajednicom.

Prema riječima predsjednika Opštine Tivat Željka Komnenovića, Luštica Development je primjer kompanije koja od prvog dana poslovanja ima sluha za zajednicu u kojoj posluje.

- Podrška kompanije Luštica Development tivatskim ustanovama, organizacijama, sportu i kulturi predstavlja značajan doprinos razvoju našeg grada i sveukupnog napretka odnosa Opštine Tivat sa ovim strateškim investitorom. Moram naglasiti da je, i pored Protokola, ovih pomoći lokalnoj zajednici bilo u ranijem periodu, na čemu smo veoma zahvalni. Očekujem da se saradnja Opštine Tivat i Luštice Development nastavi uzlaznom putanjom, na obostranu korist - istakao je predsjednik Komnenović.

U okviru programa društveno-odgovornog poslovanja Luštica Development i Opština Tivat od 2010. godine potpisuju Protokol o sponzorstvu, kojim se obezbjeđuje podrška djelatnostima javnih preduzeća, NVO sektora, obrazovnih, turističkih i sportskih i kulturnih ustanova i drugih subjekata. Kroz ovu inicijativu do sada je u lokalnu zajednicu investirano više od dva miliona eura.

Strateški usmjerena, podrška Luštice Bay je najizraženija projektima koji se realizuju u okviru primarne lokalne zajednice, odnosno naselja na koje se ovaj integrisani grad naslanja, a to su Radovići i Krtoli. Za projekte na ovom području ove godine je predviđena podrška vrijedna 50,9 hiljada eura. Ona se odnosi na unapređenje uslova u Domu kulture, ulaganje u dobrovoljno vatrogasno društvo, ozelenjavnje prostora i uljepšavanje infrastrukturnih površina.
Na listi podržanih projekata su i uređenje Azila za pse, ugrađivanje lifta za osobe sa teškoćama u kretanju u Šoping centru na Seljanovu, Crveni Krst, OŠ Drago Milović, Srednja Mješovita škola Mladost, Dnevni Centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju. Podržani su i tradicionalni partneri - Festival Mediteranskog teatra Purgatorije, Muzička škola Tivat, Mjesna zajednica Krašići, Internacionalni karneval, te organizacija novogodišnjeg programa u Tivtu.

Podrška mladima i izgradnja i jačanje sportske scene ideja su podrške Ženskog rukometnog kluba, KK Pro Basket, Rukometnog kluba Partizan, džudo kluba, Kik boks kluba, Adventure club K4, manifestacije Bokeški polumaraton, kao i Powerlifting club Natural.

Realizacijom projekta izgradnje grada Luštica Bay, kompanija Luštica Development je aktivno uključena u razvoj lokalne zajednice Radovića i Tivta, kroz društveno-odgovorno djelovanje i podršku zdravstvenim, obrazovnim, kulturnim i sportskim institucijama, ali i aktivnu valorizaciju kutlurnog i istorijskog nasljeđa Boke Kotorske na samoj destinaciji.

Na 690 hektara zemljišta nadomak Tivta kompanija Luštica Development razvija Lušticu Bay kao cjelogodišnju destinaciju na obali Crne Gore, u potpunosti uklopljenu u prirodno okruženje i integrisanu u lokalnu zajednicu kao funkcionalan grad opuštenog mediteranskog životnog stila.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.