NavMenu

Bundi je namaz od bundeve u kome će uživati i u regionu - U planu izvoz domaćeg proizvoda malih proizvođača

Izvor: eKapija Subota, 03.06.2023. 10:20
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandra Perović)
Da li nešto što je zdravo, može biti zaista toliko ukusno? Ovo je bila predrasuda sa kojom se suočila porodica Perović iz Zemuna, tragajući za alternativom slatkišima. Kako su oduvek uživali u slatkom, shvatili su da takva ishrana nije dobra za njihovo zdravlje i da nije održiva na duge staze.

- Odlučili smo da je vreme za promenu i počeli smo da istražujemo zdravije alternative. Tada smo otkrili bundevu i iznenadili se koliko je to moćna biljka! Bundeva spada u namirnice sa najnižim brojem kalorija, u 100g ploda bundeve ima samo 26 kalorija, bogata je vitaminima A, C, kompleksom vitamina B - kaže za eKapiju Aleksandra Perović.

Da zdravo može da bude i ukusno uverili su se kada su započeli proizvodnju. Eksperimentisali su i došli do zdrave, a, kako kažu, preukusne recapture pod nazivom "Bundi".

- Odlučili smo da se predstavimo sa ovim proizvodom, jer smo se uverili da se proizvod dopada ljudima i da je baš ovako nešto potrebno našem tržištu. Ishrana je izuzetno važna, pogotovo u današnje vreme, te smatramo da je vrlo važno ponuditi potrošačima zdraviji izbor – ističe naša sagovornica.

"Bundi" je proizvod od bele bundeve, koju Perovići uzgajaju na jednom hektaru. Dodali su joj ceđenu pomorandžu, limun, đumbir, cimet i vanilu i napravili namaz koji možete jesti na kašiku, da se zasladite posle ručka, možete napraviti palačinke za svoju porodicu i prijatelje, namazati na hleb za doručak ili večeru, a možete dodati i u ovsene kaše.

Bela bundeva (Foto: Aleksandra Perović)Bela bundeva

- Svi znamo šta je bundeva, ali malo ko zna na koji način da je pripremi. Uglavnom se ljudi opredeljuju za pečenu bundevu, pitu od bundeve ili eventualno neki potaž. Kada smo počeli sa celom ovom pričom, imali smo ideju da napravimo nešto drugačije. Razmišljali smo sa kojim ukusom bi se bundeva lepo kombinovala, a kada smo isprobali kombinaciju bundeve i pomorandže bili smo oduševljeni. Pun pogodak je bio kada smo dodali još i limun, đumbir, cimet i vanilu. Tako smo dobili ono što je "Bundi" danas - otkriva za naš portal Perovićeva.

________________________________________________________________________________________________________________
Bundi se sastoji od 96% kaše bele bundeve. Sadrži veliku dozu beta-karotena, koji se pretvara u vitamin A. Pored bundeve koja je bogata vitaminom C, Bundi sadrži i 100% ceđenu pomorandžu i limun. Bogat je kalijumom, kalcijumom, magnezijumom, fosforom. Sadrži čak 340mg kalijuma na 100g proizvoda, dok banana, koja važi za jednu od namirnica koja sadrži najviše kalijuma, ima 358 mg.
________________________________________________________________________________________________________________

Dodaje da planu imaju i proteinski namaz od bundeve, ali i još nekoliko ukusa i sok od bundeve. Zbog velikog interesovanja, u planu je i izvoz u zemlje u regionu.

Aleksandra Kekić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.