NavMenu

Podrška Kantona Sarajevo u izgradnji južne tribine stadiona Grbavica -Oživljavanje projekta iz 2019.

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.06.2023. 16:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: JTKPHOTO/shutterstock.com)Ilustracija

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda prisustvovao je juče prezentaciji projekta južne tribine stadiona Grbavica, koju su pripremili predstavnici Uprave FK Željezničar.

- Prvobitni projekt južne tribine je promijenjen 2019. godine zbog visoke cijene gradnje, a potom i zbog posljedica na poslovanje kluba usljed negativnih efekata pandemije COVID-19, no danas smo spremni idejni projekt reaktivirati uz naše učešće, općinsku podršku, podršku partnera, kao i podršku Vlade KS - rekao je član UO FK Željezničar, Jusuf Tanović.

Ministar Magoda je napravio kratki osvrt na dosadašnja ulaganja Kantona u ovaj klub, te najavio nastavak saradnje.

- Spremni smo podržati realizaciju konkretnih infrastrukturnih projekata i naše opredjeljenje je da zajedno sa FK Željezničar hrabro krenemo u realizaciju projekta izgradnje južne tribine stadiona Grbavica - rekao je ministar Magoda, koji se upoznao s trenutnim stanjem u klubu i obećao pomoć već u narednom periodu.

Podsjećamo da je projekat iz 2019. godine predviđao izgradnju južne tribine stadiona, natkrivanje izgrađene istočne te planove za preuređenje fasade, krova i svi ostalih dijelova sjeverne tribine kao i dogradnja zapadne tribine.


Tada je rečeno da bi se realizacijom ovih projekata kapacitet stadiona povećao sa trenutnih 13.078 na 19.472 gledaoca te dostigla 4. UEFA-ina kategorija stadiona.

Izgradnja južne tribine prema ovom planu trebala da je iznosi oko 5 mil KM.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.