NavMenu

Gradsko kupalište u Kovinu dobija novi izgled - Na Šljunkari u planu gradnja sportsko rekreativnog centra sa auto kampom

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.06.2023. 11:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: WHANJEED/shutterstock.com)Ilustracija
Omiljeno kupalište Kovinaca trebalo bi da se razvije u moderan turistički i sportski kompleks, a Ministarstvo turizma i omladine raspisalo je tender za izgradnja sportsko-rekreativnog centra sa auto-kampom. Vrednost radova procenjena je na više od 80 miliona dinara, bez PDV-a.

Reč je lokaciji popularne Šljunkare, gde je projektom za građevinsku dozvolu (PGD) predviđena gradnja auto kampa, dela za šatore i sanitarnog bloka.

U okviru auto kampa predviđena je uređena površina za lociranje 12 prikolica – kampera sa slobodnim prostorom za boravak korisnika kampa, na 798 m2. Takođe, predviđen je i deo za 10 šatora različitih dimenzija, površine 567 m2.

Takođe, planira se i izgradnja zajedničkog objekta za smeštaj muškog i ženskog toaleta, kuhinje, prostora za opremu i tehničke prostorije.

Na ovoj lokaciji postoji malo jezero, koje se koristi za rekreaciju i vodene sportove (plivanje, vaterpolo). Sa istočne strane jezera su projektovane montažne betonske tribine za oko 150 posmatrača što je prikazano u projektu i obrađeno kroz projekat arhitekture i konstrukcije.

Projektovana je izgradnja konstrukcije tobogana za decu i odrasle na novoprojektovanom platou od behaton ploča severno od tribina. Predviđena su tri tobogana koja čine tipski tobogan "Body slide and rainbow" ili odgovarajući koji se isporučuje i ugrađuje po tehničkom uputstvu odabranog proizvođača.

Pre početka svih građevinskih radova predviđeno je izmuljavanje jezera na način koji je za ovu lokaciju moguć.

Na zapadnoj strani jezera predviđeno je postavljanje drvenih baldahina i senika. Takođe, predviđene su ponte od drvene konstrukcije – šipovi od bagremovih oblica i platforme od fosnih dasaka. Ponte su na zapadnoj strani jezera.

Projektom je predviđen plato od behaton ploča na koji će biti postavljena tri fiksna zidana roštilja od opeke, verige i dva senika.

Svi sadržaji će biti povezani stazama popločanim behaton pločama.

Rok za podnošenje ponuda je 3. jul 2023. godine, a detaljnije pogledajte OVDE.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

08.12.2023.  |  Turizam, sport, kultura

Kuća bogatog trgovca Milana Jokića u Bajinoj Bašti postaje spomenik kulture

Vlada Srbije donela je odluku o utvrđivanju kuće Milana Jokića u Bajinoj Bašti za spomenik kulture, odnosno kulturno dobro 3. kategorije. Kuća Milana Jokića u Ulici braće Ninčić broj 21 je porodična kuća podignuta za bogatog trgovca Milana Jokića iz Rače na Tari. Kuća Milana Jokića u vreme svog podizanja bila je jedna od najreprezentativnijih stambenih građevina u Bajinoj Bašti. Milan Jokić je izgradnju kuće započeo 1924. a

eKapija+

Vidi sve

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.