NavMenu

Raspisan tender za tehničku kontrolu izmenjene trase druge linije metroa, od Savskog trga do Grčića Milenka

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.06.2023. 11:10
Komentari
Podeli
(Foto: JKP Beogradski metro i voz/tenderska dokumentacija, screenshot)
Preduzeće Beogradski metro i voz raspisalo je tender za tehničku kontrolu geotehničkog elaborata za deonicu Linije 2 metroa od stanice Savski trg do stanice Grčića Milenka.

Na ovoj deonici prlanirane su četiri podzemne metro stanice: Slavija, Karađorđev park, Južni bulevar i Grčića Milenka.

U planu su i tri ventilaciono-evakuaciona okna i to između stanica: Savski trg-Slavija; Slavija-Karađorđev park i Karađorđev park-Južni bulevar.

Na osnovu Prethodne studije izvodljivosti sa Generalnim projektom definisane su dve linije beogradskog metroa. Studijom su analizirana varijantna rešenja fazne izgradnje za obe linije. Dužina druge faze Linije 1 iznosi 4,9 km sa 5 stanica. Dužina Linije 2 iznosi 20,6 km sa 22 stanice.

- Tokom razrade idejnog projekta druge faze linije 1 i idejnog projekta linije 2, zbog prostornog i tehničkih ograničenja, došlo je do izmena trase druge faze linije 1 kao i trase linije 2 - piše u dokumentaciji, uz napomenu da će tačne pozicije i gabariti stanica i ventilaciono-evakuacionih okana biti utvrđeni daljom razradom projektne dokumentacije, odnosno u fazi izrade idejnog projekta.

Rok za realizaciju usluge ne može biti duži od godinu dana.

Rok za podnošenje ponuda ili prijava je 13. jun 2023. godine, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE.


Za tu liniju, od Savskog trga do Slavije, predložena je u potpunosti drugačija trasa, sa devijacijom ispod istorijskog centra - tunelom koji bi presecao osu Kralja Milana ulice u zoni Novog dvora kao i pravac Knez Miloševe podno Turske ambasade. Iza Slavije, veza sa prigradskom železnicom (BG voz) više se ne planira u Makenzijevoj ulici, u kojoj neće biti ni novog železničkog podzemnog stajališta, već kod Karađorđevog parka.

Mapa : Savski trg Beograd

I. Ž.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.