NavMenu

Otvoren bulevar od Podgorice do Tuzi - Pogledajte kako izgleda saobraćajnica (VIDEO)

Izvor: eKapija Sreda, 31.05.2023. 16:12
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada Crne Gore)
Bulevar Podgorica - Tuzi dužine 2.600 metara sa četiri saobraćajne trake otvoren je danas, a riječ je o investiciji vrijednoj 6,5 mil EUR.

Bulevar su otvorili predsjednik Vlade Dritan Abazović, gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović.

Prema riječima premijera Abazovića, ova saobraćajnica biće brza veza između Podgorice i Tuzi, ali i glavnog grada i graničnog prelaza.

- Sve ono što budu bile aktivnosti na ovom pravcu, a biće ih dosta i kada su u pitanju novi pogoni u Tuzima, ali i aktiva glavnog garada koja i na ovom prevoju predviđa razvoj, mislim da je jako značajno za građane i privrednike da imaju ovu brzu komunikaciju i da sada ova distanca zaista prelazi bez ikakvih problema. Sve što treba da radimo u narednom periodu jeste investiranje u infrastrukturu - kazao je Abazović.

(Foto: Vlada Crne Gore)
Kako je kazao, dobra vijest je što je projekat završen u roku.

- Imamo i dio puta koji nije dio ovog projekta, a koji je takođe u rekonstrukciji i koji će biti završen do 13. jula. To znači da ćemo pred sami špic glavne sezone u ovom dijelu imati funkcionalnu infrastrukuturu - dodao je.

Vuksanović je kazao da se radi se o bulevaru dužine 2.600 metara sa četiri saobraćajne trake.

- Projektant na ovom poslu bio je Civil engineering, revident Projectman, izvođač radova Bemaks, dok je nadzor vršila kompanija Građevinski nadzor. Radi se o značajnom objektu kako za Podgoricu, jer smo riješili jedno usko grlo, tako i za opštinu Tuzi, jer smo poboljšali povezanost između ove dvije opštine. Vrijednost radova je 6,5 mil EUR, a Glavni grad je u projektu učestvovao sa 1,3 miliona - kazao je Vukasnović.

(Foto: Vlada Crne Gore)
On je zahvalio izvođaču radovima i svima koji su uključeni u projekat što je sve završeno i prije roka.

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac izrazila je zadovoljstvo što tako moderna saobraćajnica povezuje Podgoricu i Tuzi.

- Perspektiva Crne Gore u Evropskoj uniji zahtijeva mnogo bolju infrastrukturu i sigurna sam da ovi početni koraci ohrabruju građane. Vjerujem da će Podgorica ubrzo biti moderan grad, da će još biti ovakvih saobraćajnica i da ćemo svi zajedno imati mnogo veći stepen odgovornosti da ih realizujemo. Bez puteva nema ni privrednog razvoja, tako da je i ova saobraćajnica važna za kako za privredni i kulturni razvoj, tako i za privlačenje investicija - navela je.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.