NavMenu

Menja se trasa autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad

Izvor: eKapija Sreda, 31.05.2023. 12:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: andreas160578/pixabay.com)Ilustracija
Izgradnja autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, koji proglašen za projekat od posebnog značaja za Republiku Srbiju, najavljivana je za 2019, pa 2020, zatim 2021, pa za februar 2022. godine. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić najavio je početkom ove godine da će 2024. početi izgradnja, a sada je ministarstvo građevinarstva objavilo novi tender za izmenu planske dokumentacije.

Naime, javnom nabavkom, čija je vrednost procenjena na 10 miliona dinara predviđena je izmena i dopuna prostornog plana područja posebne namene koridora autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad sa idejnim rešenjem, a jedan od ciljeva novih izmena je, kako se navodi, bolje pozicioniranje trase autoputa.

Izmene i dopune prostornog plana obuhvataju delove teritorija grada Beograda, grada Pančeva, grada Zrenjanina, opštine Opovo i opštine Kovačica.

Rok za prijavu na tender je 30. jun 2023, a detaljnije pogledajte OVDE.

Popularno Vojvođansko P, prema ranije predstavljenim planskim dokumentima, trebalo bi da je put dugačak 100 kilometara, sa više saobraćajnih petlji, na teritoriji četiri grada i tri opštine, odnosno na ukupno četiri hiljade hektara.


U februaru 2022, Vesić, kao tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda izjavio je da Grad Beograd insistira da se u projekat gradnje brzog puta Beograd-Zrenjanin uključi i Zrenjaninski put.

Početkom 2020. sa kineskom kompanijom China Shandong International Economic and Tehnical Coorporation Group potpisan je Memorandum o razumevanju i izradi planske i tehničke dokumentacije za izgradnju auto-puta Beograd (Borča)-Zrenjanin-Novi Sad.


I. Ž.

Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Novi auto-putevi

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

28.09.2023.  |  Turizam, sport, kultura

Rusi razvili glamping turizam na Vlaškoj planini - Boravak u odlično opremljenim šatorima u potpunoj divljini

Porodica iz Sankt Peterburga, doselila se u pirotski kraj gde je pokrenula takozvani glamping turizam, koji podrazumeva boravak u odlično opremljenim šatorima u potpunoj divljini Vlaške planine, uz poštovanje principa nultog karbonskog otiska. To znači da turisti koji borave ovde, mogu da uživaju u divljini i prizorima koji ostavljaju bez daha, a da pritom apsolutno nikako ne utiču na životnu sredinu. Ceo kompleks od nekoliko šatora

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.