NavMenu

Institut Dedinje najavio saradnju sa poznatom američkom Klivlend klinikom

Izvor: eKapija Sreda, 31.05.2023. 09:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Freedomz/shutterstock.com)Ilustracija
Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje prof. dr Milovan Bojić, održao je sastanak sa grupom svetski poznatih kardiologa. Cilj ove posete je buduća zajednička saradnja sa, pre svega, uglednom američkom Klivlend klinikom, što će omogućiti odlazak i usavršavanje lekara iz Instituta Dedinje u ovoj prestižnoj instituciji, jednom od najvećih i najcenjenijih medicinskih centara u SAD-u i globalno, saopšteno je iz Instituta.

Sastanku su prisustvovali prof. dr Niraž Varma i dr Ivan Čakulev iz Klivlend klinike iz Ohaja, prof. dr Suave Labodžinski iz Univerziteta u Los Anđelesu, koji je jedan od najpoznatijih svetskih stručnjaka za nove tehnologije, zatim profesori Basim Mohamed i Najah Hadi iz Iraka, direktor Klinike za kardiovaskularnu rehabilitaciju iz Zagreba prof. dr Goran Krstačić, direktor Klinike za kardiologiju u Tuzli dr Elnur Smajić, predsednica Udruženja kardiologa BiH prof. dr Zumreta Kušljugić, koji, kroz svoje obraćanje na ovom sastanku, nisu krili zadovoljstvo zbog posete Institutu Dedinje i budućoj saradnji, kojoj su dali punu podršku.

Domaćini Instituta prof. dr Bojić, predsednik Organizacionog odbora kongresa i predsednik Udruženja za neurokardiologiju Srbije prof. dr Branislav Milovanović, lekari i upravnik Odeljenja institutskog Odeljenje za elektrofiziologiju dr Milosav Tomović, dočekali su uvažene goste nakon završenog 12. Internacionalnog neurokardiološkog simpozijuma Neurocard 2023 čiji su bili učesnici i predavači.

Prof. Bojić ih je upoznao sa planovima, organizacijom, prostornim i kadrovskim kapacitetima Instituta Dedinje.

– Imamo impozantan broj neurologa, neuroangiologa, elektrofiziologa, kardiologa, neurokardiologiju, naučno – istraživački centar, snažnu međunarodnu saradnju, a pre svega jaku volju, te sam siguran u veliki uspeh – pozdravljajući goste - poručio je prof. Bojić.

Klivlend klinika se smatra jednom od prvih ustanova koje su integrisale istraživanje, obrazovanje i pružanje vrhunske zdravstvene nege širom sveta. Specijalizovana je za različite oblasti medicine, uključujući kardiologiju, neurologiju, onkologiju, ortopediju, transplantaciju organa, oftalmologiju, pulmologiju i mnoge druge.

Klinika poseduje odeljenja i institucije koja se bave specifičnim medicinskim područjima u kojima rade vrhunski stručnjaci iz različitih medicinskih disciplina. Njihov tim obuhvata lekare, naučnike, medicinske istraživače i druge zdravstvene profesionalce koji rade zajedno kako bi pružili najbolju moguću negu pacijentima.

Ova prestižna svetska klinika, poznata je po svojoj posvećenosti medicinskom istraživanju i inovacijama. Njihovi istraživački timovi rade na razvoju novih terapija, dijagnostičkih postupaka i medicinskih tehnologija kako bi unapredili lečenje i brigu o pacijentim. Širom sveta, ova ustanova poseduje pridružene centre, saradnju i partnerstva sa drugim medicinskim institucijama, pa se po mišljenju eksperata koji su prethodnih dana boravili u Beogradu, Institut Dedinjeu bliskoj budućnosti može računati kao jedna od njih.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.