NavMenu

Raspisan tender za geotehničke radove na deonici nove pruge od Niša do makedonske granice

Izvor: eKapija Ponedeljak, 29.05.2023. 11:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock)Ilustracija
Delegacija Evropske unije u Srbiji, odnosno dodeljeni konsultatnt Evropske investicione banke, COWI-IPF (IPF8) objavio je poziv za učešće na tenderu za izvođenje geotehničkih istražnih radova i izradu geotehničkog elaborata u okviru idejnog projekta za železničku prugu od Niša do granice sa Severnom Makedonijom.

Reč je o istočkomediteranskom koridoru Železnička interkonekcija Srbija-Severna Makeronija, deonica Niš-Preševo-međudržavna granica, koja se realizje uz grantove EU. Železnička pruga između Niša i granice Severne Makedonije dužine je oko 133km.

Usluge će biti podeljene u tri sekcije Brestovac – Grdelica (cca 34 km), B: Grdelica – Vladičin Han (cca 32 km), Vladičin Han - Državna granica sa Severnom Makedonijom (Tabanovce) (cca 67km).

Radovi će obuhvatiti snimanje lokacije i izvođenje probnih bušotina, uzorkovanje i ostale istražni radovi, laboratorijska ispitivanja i izradu geotehničkih elaborata u skladu sa domaćim zakonodavstvom

Rok za dostavljanje ponuda je 27. jun 2023, a više detalja pogledajte OVDE.

Podsetimo, u aprilu 2021. godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija u saradnji sa Evropskom unijom, graditi brzu železnicu od Beograda do Niša i od Niša do Severne Makedonije. On je istakao da će Srbija od EU za taj projekat dobiti najmanje 35% bespovratnih sredstava, a da ovi grantovi mogu da budu i 50%, s obzirom da je reč o delu ekološke, zelene agende.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.