NavMenu

Na Voždovcu u planu gradnja više od 500.000 m2 BRGP za stanovanje - Urbanizuje se područje između ulica Braće Jerković, Kružni put, Darvinove i Bulevara Peka Dapčevića

Izvor: eKapija Ponedeljak, 29.05.2023. 15:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: fotosforyou_rk/Pixabay)Ilustracija
Planom detaljne regulacije područja između ulica Braće Jerković, Kružni put, Darvinove i Bulevara Peka Dapčevića na Voždovcu, predviđena je gradnja novih kvadrata i povećanje broja stanovnika na tom području 10 puta.

Reč je o površini od oko 20,03 ha, na kojoj se, kako se u planu navodi, prepoznaju dve različite grupacije namena.

- Na delu uz Ulicu Braće Jerković grupisani su slobodnostojeći stambeni objekti u otvorenom bloku, spratnosti P+4 i P+20. U delu ugla Bulevara Peka Dapćevića i Darvinove grupisani su, uglavnom, stambeni objekti lošeg kvaliteta, koji čine nehigijensko naselje. Slični objekti nalaze se i u blizini ugla ulica Kružni put i Braće Jerković. Drugu grupaciju objekata čine privredni objekti, grupisani uz južni deo obuhvata. Na ostatku lokacije je uglavnom neuređen i devastiran prostor - piše u planu.

U planu je da broj stanovnika na ovom području bude povećan sa sadašnjih 1.273 na 13.000.

Prema proceni, bruto površine za stanovanje, sudeći prema planu, u budućnosti bi trebalo da zauzimaju, umesto postojećih 35.105 m2 više od 500.000 m2. Takođe, u planu su i novi komercijalni sadržaji, čija je predviđena BRGP 50.000 m2.

Kada je reč o saobraćajnicama, u planu se navodi da Bulevar Peka Dapčevića (Kumodraška ulica) koji ovaj prostor tangira sa zapadne strane, postaje magistralna saobraćajnica. Darvinova i Ulica Braće Jerković ostaju ulice drugog reda, dok Kružni put voždovački gubi rang ulice prvog i postaje ulica drugog reda.

Inicijativu za izradu plana detaljne regulacije podnelo je privredno društvo JINPROS DOO Beograd, a nosilac izrade je Urbanistički centar doo iz Beograda.

Rani javni uvid trajaće do 12. juna 2023. godine.

I. Ž.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.09.2023.  |  Turizam, sport, kultura

Rusi razvili glamping turizam na Vlaškoj planini - Boravak u odlično opremljenim šatorima u potpunoj divljini

Porodica iz Sankt Peterburga, doselila se u pirotski kraj gde je pokrenula takozvani glamping turizam, koji podrazumeva boravak u odlično opremljenim šatorima u potpunoj divljini Vlaške planine, uz poštovanje principa nultog karbonskog otiska. To znači da turisti koji borave ovde, mogu da uživaju u divljini i prizorima koji ostavljaju bez daha, a da pritom apsolutno nikako ne utiču na životnu sredinu. Ceo kompleks od nekoliko šatora

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.