NavMenu

Grad Prijedor osvojio treće mesto u prvom ciklusu Projekta MEG 2 i ostvario grant u iznosu oko 80.000 EUR

Izvor: eKapija Nedelja, 28.05.2023. 14:14
Komentari
Podeli
Grad Prijedor (Foto: Grad Prijedor)Grad Prijedor
Prema nezavisnoj evaluaciji JLS, koje učestvuju u MEG 2 projektu, a u skladu sa MEG Metodologijom za dodjelu finansijske podrške temeljene na rezultatima, Grad Prijedor je osvojio treće mjesto među deset JLS iz cijele BiH, koje su učestvovale i u prvoj fazi MEG projekta.

Grad Prijedor je ostvario veoma visok napredak u oblasti uprave i sistema upravljanja, transparentnosti, unapređenja učešća građana u radu lokalne uprave, efikasnosti i efektivnosti, kao i pružanju vodnih komunalnih usluga.

Uspjeh Grada Prijedor se ogleda i u činjenici da smo se "takmičili" sa najuspješnijim opštinama i gradovima u BiH (Gradiška, Teslić, Tešanj, Bihać, Prnjavor, Žepče, Gračanica, Sanski Most, Bosanska Krupa), koje učestvuju u Projektu MEG 2, a samo prve tri od deset JLS su ostvarile pravo na grant sredstva, koja će biti upotrebljena za realizaciju prioritetnog infrastrukturnog projekta iz oblasti vodosnabdijevanja, prenosi Prijedor24.

Doprinos uspjehu Grada Prijedor u prvom ciklusu MEG 2 projekta dali su gradonačelnik i njegov tim, koordinator Projekta MEG 2, tim Gradske uprave, imenovan od strane gradonačelnika, zadužen za implementaciju zacrtanih aktivnosti, Skupština Grada i odbornici, koji su podržali projekat usvajanjem novih procedura, odluka i pravilnika, kao i "Vodovod" a.d. Prijedor, koji je pokazao visoku operativnu efikasnost i aktivno učestvovao u ispunjavanju postavljenih kriterijuma i konačnom plasmanu Grada Prijedor.

Projekta MEG 2 finansiraju vlade Švajcarske, Švedske i Češke Republike, Delegacija Evropske unije u BiH i IPA fond, a realizuje Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH-UNDP BiH u saradnji sa partnerskim jedinicama lokalne samouprave.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.09.2023.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Novi Sad rekonstruiše stadion u Rumenačkoj - Raspisan tender vredan 87 miliona dinara

Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove Novi Sad raspisala je tender za radove na stadionu u Rumenačkoj ulici u tom gradu. Reč je o drugoj fazi radova na rekonstrukciji tribina, a vrednost je procenjena na 87 miliona dinara. Kako je navedeno, predviđeni su građevinski radovi, kao i hidrotehničke i elektroenergetske instalacije. Projekat je izradilo preduzeće Pyramid ING iz Novog Sada. Rok za prijavu na tender je 18. oktobar,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.