NavMenu

M-Energo i Via Ocel iz Beograda ponudili rešenje za povećanje kapaciteta Gradske toplane u Banovićima

Izvor: TIP.ba Nedelja, 28.05.2023. 14:13
Komentari
Podeli
Banovići (Foto: Shutterstock/Dzenan Besirovic)Banovići
U posjeti općini Banovići boravili su predstavnici firmi "M-Energo" i "Via Ocel" iz Beograda (Republika Srbija) koji su održali sastanak sa predstavnicima Općine, Javnog preduzeća "Toplana" i RMU Banovići. Sastanak je bio informativnog karaktera s ciljem određivanja strateških pravaca u pogledu rješavanja pitanja grijanja u Banovićima, odnosno povećanja kapaciteta Gradske toplane i pouzdanosti snabdijevanja toplotnom energijom.

Razgovaralo se dvije opcije, da li nabaviti novi kotao za potrebe Toplane ili uraditi rekonstrukciju postojećeg kako bi mu se povećao kapacitet, a koja bi uključivala i rekonstrukciju primarne i sekundarne toplovodne mreže. S tim u vezi, gosti iz Beograda ponudili su moguća rješenja te predložili načine njihovog finansiranja.

Ovom prilikom upoznati su da je trenutni kotao u banovićkoj Toplani snage 11,63 MW, star je oko 40 godina i radi sa oko 60% kapaciteta. Opredjeljenje Općine je da se u narednom periodu uradi priključenje na toplovodnu mrežu kompletnog užeg gradskog područja za šta su trenutni kapaciteti nedostatni. Od istih su tražene čvrste garancije ukoliko se uđe u posao.

Donijeti su i određeni zaključci: da predstavnici firmi "M-Energo" i "Via Ocel" iz Beograda dostave detaljne ponude vezane za navedene opcije, da se proširi tim stručnih ljudi koji će dat svoj sud da li i šta se može uraditi po ovom pitanju i da se razgovori nastave. Svi elementi ovog složenog posla (terminski, tehnički, finansijski, komercijalni, fiskalni, spoljno-trgovinski, javna nabavka itd.) bi se naknadno utvrdili ako se krene u realizaciju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.09.2023.  |  Agro

Kada da koristite maslinovo, a kada suncokretovo? - Nutricionisti savetuju koja su najzdravija ulja za pripremu hrane

Uz toliko različitih ulja za kuvanje koja se nalaze u prodanicama, odabir pravog ulja za svakodnevno kuvanje može da bude malo komplikovano. Tačka ključanja jedan je od najvažnijih karakteristika koje treba da uzmete u obzir pri odabiru ulja za kuvanje. Definiše se kao temperatura na kojoj ulje prestaje da svetluca i počinje da se raspada, gubeći svoj integritet, prenosi GH. Evo koja ulja preporučuju nutricionisti. Maslinovo ulje U

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.