NavMenu

U prošloj godini u Srbiji posečeno 11% više stabala nego prethodne godine - Najveći deo iskorišćen za ogrevno drvo

Izvor: eKapija Nedelja, 28.05.2023. 11:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kletr/shutterstock.com)Ilustracija
Obim radova sprovedenih na seči drveta u Republici Srbiji u 2022, u odnosu na prethodnu godinu, uvećan je za 11%, navedeno je na sajtu Republičkog zavoda za statistiku.

Posmatrano po regionima, najviše drveta posečeno je u Beogradskom regionu gde je seča uvećana za 17%. U Vojvodini seča je u protekloj godini bila veća za 13%, u regionu Šumadije i Zapadne Srbije za 8%, dok je u regionu Južne i Istočne Srbije za 14%.

Posečena zapremina drveta u 2022. godini ukupno iznosi oko 3,8 miliona m3. Najveći deo ove zapremine drveta, oko 2 miliona m3 (54%), upotrebljen je kao ogrevno drvo. Posečena (bruto) zapremina drveta u državnim šumama i van šuma iznosi oko 2,8 miliona m3, a u privatnim šumama i van šuma oko 913.000 m3.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.09.2023.  |  Agro

Kada da koristite maslinovo, a kada suncokretovo? - Nutricionisti savetuju koja su najzdravija ulja za pripremu hrane

Uz toliko različitih ulja za kuvanje koja se nalaze u prodanicama, odabir pravog ulja za svakodnevno kuvanje može da bude malo komplikovano. Tačka ključanja jedan je od najvažnijih karakteristika koje treba da uzmete u obzir pri odabiru ulja za kuvanje. Definiše se kao temperatura na kojoj ulje prestaje da svetluca i počinje da se raspada, gubeći svoj integritet, prenosi GH. Evo koja ulja preporučuju nutricionisti. Maslinovo ulje U

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.