NavMenu

Srbija želi članstvo u Evropskoj laboratoriji za molekularnu biologiju

Izvor: eKapija Petak, 26.05.2023. 08:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash)Ilustracija
Članovi Vlade usvojili su Zaključak o saglasnosti da se pokrene postupak za prijavljivanje Republike Srbije za članstvo u Evropskoj laboratoriji za molekularnu biologiju EMBL koja obavlja osnovna istraživanja u molekularnoj biologiji i molekularnoj medicini i obučava naučnike i studente.

- Članstvo u EMBL omogućava nacionalnim naučnim zajednicama pristup infrastrukturi i uslugama strukturne biologije, naučnim uslugama i objektima, omogućavaju se posete vodećim univerzitetima radi informisanja studenata o EMBL međunarodnom doktorskom programu i postdoktorskom programu, posete vodećim institutima radi istraživanja potencijala za buduću saradnju, doktoranti stiču pravo i mogućnost za kratkoročne prakse i finansiranje iz budžeta EMBL, a omogućava se i razmena znanja na radionicama i konferencijama - navode iz Vlade.

EMBL u ovom trenutku ima 28 članica i to su: Austrija, Danska, Francuska, Nemačka, Izrael, Italija, Holandija, Švedska, Švajcarska, Ujedinjeno kraljevstvo, Finska, Grčka, Norveška, Španija, Belgija, Portugal, Irska, Island, Hrvatska, Luksemburg, Češka Republika, Malta, Mađarska, Slovačka, Crna Gora, Litvanija, Poljska i Estonija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.06.2023.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology Co planira investiciju u CT Parku u Novom Sadu - Najavljeno 500 radnih mesta i fabrika od 14.000 kvadrata

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić za Dnevnik je rekao da kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology Co. ltd planira da investira u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. - Nakon više meseci pregovora uspeli smo da dobijemo još jednu veliku investiciju koja donosi 500 radnih mesta - fabriku renomirane kineske kompanije Jiangsu Lianbo Precision Technology Co. ltd koja će se prostirati u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.