NavMenu

Kongresni biro Beograda na poslovnoj berzi IMEX 2023 u Frankfurtu - Beograd sve traženija poslovna destinacija

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.05.2023. 13:20
Komentari
Podeli

Hotel Hilton u Beogradu (Foto: Goran Parezanović)Hotel Hilton u Beogradu

IMEX, najveća i najznačajnija kongresna berza u Evropi je ove godine, od 23. do 25. maja, okupila hiljade poslovnih posetilaca iz celog sveta, a pored individualnih sastanaka održavaju se i grupne prezentacije destinacija.

Tokom tri dana sajma, Kongresni biro Beograda, koji posluje u okviru Turističke organizacije Beograda, na unapred zakazanim sastancima, potencijalnim kupcima predstavio je mogućnosti i kapacitete za organizaciju poslovnih događaja svih vrsta u našoj prestonici, navodi se u saopštenju TOB.

- Centar Sava, ali i Beograd, predstavljaju značajan deo evropske i svetske istorije kada su u pitanju važni, istorijski skupovi, bilo da se radi o političkim, poslovnim ili kulturnim događajima. Uz postojeću infrastrukturu i kapacitete hotela za održavanje poslovnih skupova u Beogradu, otvaranjem Kongresnog centra "Sava" najavljenim za kraj ove godine, Beograd će postati centralna poslovna destinacija u ovom delu Evrope - rekao je Miodrag Popović, direktor TOB.

Prema rang listi Međunarodne kongresne asocijacije ICCA, Srbija se nalazi među prvih 50 kongresnih destinacija na svetu, o čemu svedoči i veliko interesovanje asocijacija i agencija specijalizovanih za MICE industriju za našu zemlju.

Učešće na IMEX 2023 organizovano je pod okriljem Kongresnog biroa Srbije, na kom

pored Kongresnog biroa Beograda, učestvuju i Kongresni centar Sava, hoteli Crowne Plaza, Hilton, Hyatt Regency, Moxy Belgrade, Viceroy Kopaonik, Gorski hotel&Spa, Movenpick Resort&Spa, agencije Balkan Holidays, Customize, DMC Vekol, iSerbia Travel&Events i Turistička organizacija Niš.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.