NavMenu

Počinju pripreme za gradnju Nacionalnog stadiona i EXPO centra - Raspisan tender za izradu dokumentacije za infrastrukturu od Novog Beograda do Surčina

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.05.2023. 11:22
Komentari
Podeli
(Foto: Urbanistički zavod Beograda/PPPPN Nacionalnog fudbalskog stadiona - druga faza, screenshot)
JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju infrastrukturnog koridora od Novog Beograda do Surčina. Reč je o, kako se navodi, prvoj fazi realizacije infrastrukturnog koridora za potrebe opremanja Nacionalnog stadiona i EXPO centra u Surčinu.

Vrednost nabavke procenjena je na 10 miliona dinara, a ona obuhvata projekat pristupne saobraćajnice sabirnoj fekalnoj kanalizacionoj crpnoj stanici (KCS-1) sa pripadajućom infrastrukturom, kao i projekat sabirne fekalne KCS-1. Takođe, nabavkom je obuhvaćena i tehnička dokumentacija za izgradnju vodovoda i fekalne kanalizacije u regulaciji postojeće saobraćajnice.

Za potrebe prilaza novoj kanalizacionoj crpnoj stanici potrebno je izgraditi deo saobraćajnice Nove 4 u dužini od oko 120 m. Deo saobraćajnice Nova 4 zadržava trasu postojeće dvosmerene ulice Trg Zorana Đinđića i predstavlja vezu sa državnim putem deonica Novi Beograd - Surčin.

Planirana saobraćajnica Nova 4 sadrži dve kolovozne trake odvojene razdelnim pojasom širine 4,5 m. Kolovozna traka je širine 7 m i sastoji se iz dve saobraćajne trake širine od po 3,5 m. Sa obe strane kolovoza planira se ivični zeleni pojas širine 1 m i 2 m, zatim obostrani trotoari širine 2 m, kao i bankine širine 1m. Takođe, planirana je i jednostrana biciklistička staza širine 2,2 m.

U okviru javne nabavke potrebno je projektovati sabirnu fekalnu crpnu stanicu KCS-1 u koju bi dolazile otpadne vode sa ovog područja. Količine otpadne vode koje dolaze u sabirnu crpnu stanicu, potrebno je preuzeti iz projekta Mašinoprojekta koji projektuje Nacionalni stadion, EXPO Centar, EXPO Housing Area i Hotel. Sabirnu crpnu stanicu projektovati kao KCS nadzemnog tipa.

U okviru regulacije postojeće saobraćajnice u skladu sa faktičkim stanjem na terenu, od novoprojektovane pristupne saobraćajnice sabirnoj fekalnoj stanici, do postojeće vodovodnemreže u Vojvođanskoj ulici potrebno je isprojektovati vodovod orijentacione dužine od oko 2.150 m.

Rok za podnošenje ponuda je 5. jun 2023. godine, a više detalja pogledajte OVDE.

Podsetimo, nedavno je Ministarstvo finansija posao upravljanja projektom, stručnog nadzora i rukovođenja izgradnjom Nacionalnog fudbalskog stadiona nakon sprovedene tenderske procedure dodelilo grupi ponuđača koju čine Građevinska direkcija Srbije, Project Biro Utiber sa sedištem u Novom Sadu i dve mađarske firme, Utiber Road Investment Ltd. i VIKÖTI Mérnök Iroda Kft. Vrednost tendera je 1,65 milijardi dinara (oko 14 mil EUR).

I. Ž.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.06.2023.  |  IT, Telekomunikacije

Vlada Srbije potpisala Memorandum o razumevanju sa kompanijom Amazon

Memorandum o razumevanju potpisali su u Državnom data centru u Kragujevcu ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i generalni menadžer Amazona (Amazon Web Services) za Evropu Kameron Bruks. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da saradnja sa kompanijama poput Amazona "znači da ćemo mnogo bolje i spremnije dočekati stvari koje se nude građanima širom sveta u smislu inovacija". - Partnerstvo sa Amazonom,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.