NavMenu

Saudijska Arabija želi da investira u povećanje stočnog fonda u Srbiji i u postojeće domaće farme

Izvor: eKapija Sreda, 24.05.2023. 09:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Patrik Jech/shutterstock.com)Ilustracija
Saudijska Arabija je izrazila želju da ulaže u povećanje stočnog fonda u Srbiji i investira u postojeće domaće farme, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Čadež je za TV Pink izjavio da delegacija te zemlje ima sastanke sa predstavnicima udruženja PKS, od prerađivačke industrije do poljoprivredne proizvodnje, IT, građevinarstva i infratrukture, i drugih sektora privrede.

On je istakao da Saudijska Arabija, kao važno tržište od 33 miliona potrošača, želi naše proizvode.

U naredne dve nedelje, dodaje, PKS i Federacija saudijskih privrednih komora, formiraće Savet koji će činiti saudijski i srpski poslovni ljudi kako bi se povezali i započeli zajedničke projekte.

- Tržište Saudijske Arabije je izuzetno važno za srpsku privredu jer je ta zemlja jedan od najvećih proizvođača fosfata koji se koristi u proizvodnji mineralnih đubriva - rekao je Čadež.

Predsednik PKS je ukazao da je saradnja sa tom zemljom važna i za naš IT sektor, s obzirom da je strateški cilj Saudijske Arabije da do 2030. postane jedna od najdigitalizovanijih zemalja sveta, kao i za našu poljoprivredu, te da će srpske kompanije u junu izlagati na sajmu Saudi Food.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.