NavMenu

Na Novom Beogradu niče još jedna poslovna zgrada - U bloku 40 u planu devetospratnica sa tri podzemne garažne etaže (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 23.05.2023. 14:04
Komentari
Podeli
(Foto: Urbanistički projekat/ Arhitektonski studio 292 Užice)
Na Novom Beogradu, u bloku 40 planirana je gradnja poslovnog objekta spratnosti 3Po+P+8+Ps, a Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda oglasio je javnu prezentaciju UP za izgradnju. Parcela se nalazi u Bulevaru Milutina Milankovića i ukupne je površine oko 2.946 m2.

Kako se navodi u projektu, na zemljištu nema izgrađenih objekata.

Novoprojektovani objekat je predviđen kao 100% poslovni, spratnosti 3Po+P+8+Ps. Idejnim rešenjem planiran je poslovni objekat sa tri podzemne garažne etaže, prizemljem, osam nadzemnih etaža i povučeni spratom.

(Foto: Urbanistički projekat/ Arhitektonski studio 292 Užice)
U tri nivoa podruma nalaze se garaže i tehničke prostorije. Garaža je organizovana sa unutrašnjim dvosmernim saobraćajnica ukupne širine 6m, a vertikalne komunikacije su ostvarene sa dve jednosmerne rampe, svaka sa po dve trake ukupne širine 6m. Pešački izlazi iz garaže su formirani preko tri lifta i dva stepeništa od kojih je jedno požarni izlaz.

U prizemlju objekta nalaze se proširene komunikacije sa info pultom koji usmerava ka liftovima i stepeništu. U okviru proširenih komunikacija smešten je i lobi namenjen za susrete, čekanje i neformalne sastanke.

Organizacija prostora na tipskim spratovima omogućuje fleksibilnu podelu prostora. Svaki sprat sadrži dva poslovna prostora i dva magacinska prostora do kojih se dolazi preko centralnog hola. Centralni holovi vertikalno su povezani sa stepeništem, dva putnička i jednim teretnim liftom.

(Foto: Urbanistički projekat/ Arhitektonski studio 292 Užice)
Ukupna bruto površina je 20.424 m2, a projetkom je predviđena gradnja 19 poslovnih prostorija - kancelarija i 20 magacina. Takođe, u garaži na tri podzemna nivoa predviđeno je ukupno 148 parking mesta.

Dozvoljena je fazna izgradnja objekta uz poštovanje uslova da svaka faza predstavlja jedinstvenu celinu, a predračunska vrednost radova, prema projektu, iznosi 2 milijarde dinara (oko 17 mil EUR)

Zahtev za potvrđivanje urbanističkog projekta je podnelo preduzeće YUGO BIRO iz Beograda, a u ime investitora Rastka Pleskonjića, takođe iz Beograda. Idejno rešenje objekta uradio je Arhitektonski studio 292, Užice.

Javna prezentacija trajaće do 7. juna 2023. godine.

I. Ž.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.06.2023.  |  IT, Telekomunikacije

Vlada Srbije potpisala Memorandum o razumevanju sa kompanijom Amazon

Memorandum o razumevanju potpisali su u Državnom data centru u Kragujevcu ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i generalni menadžer Amazona (Amazon Web Services) za Evropu Kameron Bruks. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da saradnja sa kompanijama poput Amazona "znači da ćemo mnogo bolje i spremnije dočekati stvari koje se nude građanima širom sveta u smislu inovacija". - Partnerstvo sa Amazonom,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.