NavMenu

Kompanija Transfera: Neprestani rast i razvoj u doba velikih kriza

Izvor: eKapija Petak, 02.06.2023. 09:02
Komentari
Podeli
(Foto: Marina Rebić/Transfera)
Za Transferu, 2023. godina protiče u znaku velikih dostignuća – uskoro se navršava više nego uspešna prva decenija poslovanja, zahvaljujući kojoj danas uživa status jedne od najvećih i najbrže rastućih logističkih kompanija u Srbiji i regionu. Tome u prilog govore i postignuti rezultati koji su zaokružili prethodnu godinu koja je, usled ekonomske i geopolitičke krize, predstavljala veliki izazov za ceo svet. Rast od preko 40%, približno 100 mil EUR ostvarenog prihoda, 400 zaposlenih, 20 poslovnica širom Srbije i predstavništvo kompanije u Narodnoj Republici Kini govore o tome da je, čak i u nestabilnim vremenima, Transfera ostvarila značajan progres.

Prva godina u novootvorenom Transfera logističkom centru

Za samo devet meseci, počevši od juna 2021. godine, Transfera je realizovala svoj najambiciozniji poslovni poduhvat, izgradnju prvog logističkog centra (TLC1), deo šireg projekta stvaranja Transfera logističkog parka (TLP) u industrijskoj zoni u Novim Banovcima, nadomak Beograda. Transfera logistički centar prostire se na ukupnoj površini od 53.000 m², dok površina samog objekta iznosi 30.000 m², čime se svrstava u jedan od najvećih objekata ove vrste u Srbiji i regionu.

(Foto: Marina Rebić/Transfera)

Posvećenost inovacijama i unapređenjima

Digitalizacija procesa i poslovanja, koja je preuzela primat u svim aspektima biznisa, uslovila je brzo reagovanje, ali i anticipiranje promena u industriji. Upravo zbog toga, TLC1 je prilagođen najvišim standardima FM globala i opremljen najsofisticiranijom tehnologijom za upravljanje skladišnim operacijama Warehouse management system-om (WMS), a kao jedan od prioriteta postavljeno je korišćenje obnovljivih izvora energije. Ukupna površina terminala u potpunosti je kontrolisana primenom softverskih rešenja Yard management system (YMS) i Dock management system (DMS). Uz to, radi modernizacije i pojednostavljenja procesa unutar velikog sistema kao što je Transfera, u toku prethodne godine izvršena je optimizacija i spajanje softvera za podršku klijentima (CS) i organizaciju transporta (TMS) u jedinstveno rešenje čija arhitektura pokriva sve operacije i garantuje maksimalnu bezbednost informacija – Transport management system (TMS).

Paralelno sa otvaranjem logističkog centra, Transfera je radila na optimizaciji carinskih procesa i uvođenju benefita za svoje klijente, te prisustvo carinskih organa u TLC1 od septembra 2022. godine donosi značajne prednosti kada su u pitanju procesi smeštaja i carinjenja pošiljaka. Na ovaj način, redukovano je prosečno vreme carinjenja pošiljaka u odnosu na standarde srpskog tržišta, a samim tim i tranzitno vreme isporuke do klijenata.

(Foto: Marina Rebić/Transfera)

Poslovanje na globalnom nivou

Razvijena logistička mreža koja kroz mrežu HUB-ova pokriva države u celoj Evropi nastavila je svoj rast i na globalnom nivou. Od prethodne godine, Transfera poseduje i predstavništvo u Šangaju, u Narodnoj Republici Kini, što poslovanju pruža potpuno novu dimenziju i jaku globalnu poziciju za dalji razvoj. O tome da je Transfera prepoznata kao vredan partner kineskim investitorima najbolje govori činjenica da je tokom skorašnje dvomesečne posete delegacija kompanije održala više od 50 sastanaka u 15 gradova širom NR Kine. Obavljeni razgovori o narednim zajedničkim koracima, novim projektima i Transferinoj logističkoj podršci učvrstili su partnerske odnose, ali i pružili priliku za nove saradnje.

Rast definisan principima održivog poslovanja

Pored svoje osnovne delatnosti, Transfera u svoje strateške ciljeve integriše i rešavanje izazova održivog razvoja, kao i društvenu i ekološku odgovornost. Briga o životnoj sredini ogleda se u transformaciji svakodnevnog poslovanja koja se odnosi na primenu ekoloških rešenja u logistici.

(Foto: Marina Rebić/Transfera)

Upravo zbog toga, početkom aprila prethodne godine Transfera je u portfolio svojih usluga uvrstila novi servis, redovan kontejnerski voz koji saobraća na relaciji Beograd-Rijeka-Beograd, koji predstavlja značajno povećanje kapaciteta uz poštovanje ekoloških normi. Takođe, na ovogodišnjem minhenskom sajmu logistike ozvaničena je saradnja između Transfere i Rail Cargo Group Austria, članice OBB grupe i jedne od vodećih kompanija čija je osnovna delatnost organizacija železničkog transporta. Uvođenjem novih Transferinih servisa u domenu intermodalnog transporta dve kompanije će zajedničkim snagama značajno doprineti implementaciji koncepta zelenog transporta u Srbiji, ali i regionu.

(Foto: Marina Rebić/Transfera)

Prva godina u Transfera logističkom centru otvorila je novo poglavlje u rastu kompanije i razvoju poslovanja, što je siguran temelj za još veće uspehe u budućnosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.09.2023.  |  Energija, Građevina, Zdravstvo

Srbija i Francuska potpisale četiri sporazuma u oblasti energetike, infrastrukture i medicine

Srbija i Francuska potpisali su nekoliko dokumenata u oblastima energetike, infrastrukture i medicine: - Finansijski protokol između Vlade Srbije i Vlade Francuske o saradnji u oblasti finansiranja uvođenja opšte automatizacije upravljanja elektrodistributivnom mrežom u Srbiji; - Sporazum o saradnji između Infrastruktura železnica Srbije, Francuske agencije za razvoj i Francuske železnice; - Pismo o namerama između kompanije Buig,

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.