NavMenu

Festival budućnosti 4GAMECHANGERS - Beč je tri dana bio centar inspiracije

Izvor: PR Petak, 19.05.2023. 12:59
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Sonja CZESCHKA)
U Beču je održan međunarodni digitalni festival 4GAMECHANGERS koji okuplja stručnjake iz različitih industrija - tehnologije, medija, politike i biznisa, koji svojim govorom inspirišu hiljade ljudi širom sveta.

Na panelu pod nazivom "Od vizije do stvarnosti - tehnička rešenja koja će oblikovati naše društvo" (From Vision To Reality-Tech Solutions That Will Shape Our Society) među govornicima je bila i Jelena Tadić, izvršna direktorka kompanije PPP Investment, koja je istakla da su tehnološka rešenja koja se primenjuju kroz model javno-privatnog partnerstva moćno rešenje koje vodi naše društvo u bolju budućnost.

Jelena je navela da kombinacijom snaga javnog i privatnog sektora model JPP-a transformiše infrastrukturu, primenjuje nove tehnologije, dovodi do povećanja ekonomskog rasta, suočavanja sa društvenim izazovima i promoviše održivi razvoj.

- JPP je trenutno najbolje rešenje u Srbiji za oblikovanje bolje budućnosti, jer privatni partner donosi svoje znanje, iskustvo i inovativnu tehnologiju, i to je situacija gde svako dobija. Uz adekvatne strukture upravljanja i posvećenost javnom interesu, model JPP-a predstavlja budućnost. Srbija je lider u primeni ovog modela u regionu, te ćemo nastaviti da pripremamo projekte javno-privatnog partnerstva kako bi kvalitet života stanovništva bio ispunjen i poboljšan - rekla je Jelena Tadić.

Jelena TadićJelena Tadić

Učesnici ovog panela bili su i Kati Vidal (US Government), Juliana Rotič (Safaricom PLC), Valter Krajsel (neeom), Laura Farielo (Wien Energie), Aleks Briks (Canva) i Matijas Figl (Smart Digital). Svojim prisustvom su ovogodišnju konferenciju uveličali i austrijski kancelar Karl Nehamer i advokatkinja specijalizovana za međunarodno pravo i ljudska prava Amel Kluni.

4GAMECHANGERS je trodnevna konferencija - festival na kojem se diskutuje kako dosadašnja dostignuća utiču na budućnost, i predstavlja spoj zabave, muzike i promovisanja inovacija. Ovaj događaj inspirisan je činjenicom da digitalna transformacija predstavlja globalno dobro, doprinosi postizanju 17 ciljeva održivog razvoja, obnavljanju demokratskog diskursa i suočavanju sa globalnim krizama kao što su rat, klimatske promene, pandemije i ekonomske krize.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.