NavMenu

Nelt posle proširenja terminala u Dobanovcima otvara suvu luku i u Kruševcu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 05.06.2023. 09:13
Komentari
Podeli
(Foto: Vladimir Miladinović Piki/Nelt)
Kao učesnik globalnih lanaca snabdevanja i logistički partner lidera različitih industrija, Nelt razvojem mreže sopstvenih železničko-drumskih kontejnerskih terminala, takozvanih suvih luka, aktivno doprinosi globalnom trendu rasta u kargo transportu železnicom.

Pored terminala u Beogradu, kompanija u drugom kvartalu ove godine planira i otvaranje terminala u Kruševcu, koji će omogućiti pojačanje logističke infrastrukture regiona i teritorijalno proširenje portfolija logističkih usluga Nelta.

Novi terminal pozicioniran je unutar industrijske zone na 10 km od EU koridora 10, neposredno uz železničku stanicu Dedina i budući Moravski koridor. Intermodalni terminal u Kruševcu će svojom strateškom geografskom pozicijom i opremljenošću železničkim kolosecima, pružati punu logističku podršku klijentima različitih industrija u regionu kroz pun servis suve luke: pretovar kontejnera, parking vozila, vaganje, carinsko zastupništvo, dopremu i otpremu kontejnera.

Prethodno, investicijom od 2 mil EUR u ovaj segment poslovanja Nelt je 2021. godine povećao i kapacitet intermodalnog terminala u Beogradu.

Ovaj terminal nalazi se u distributivno-logističkom centru u Dobanovcima i zahvaljujući dobroj lokaciji, ali i efikasnim procesima i tehničkim i tehnološkim prednostima, prepoznat je kao logistički hab Zapadnog Balkana.
Nakon proširenja njegova ppotrebna površina iznosi 30.000 m², a omogućen je prijem i odlaganje 1.500 punih I 500 praznih kontejnera.

Takođe, kupovinom drugog Reach Steckera za manipulaciju kontejnerima, značajno je povećana operativnost i efikasnost operacija.

(Foto: Nelt)

Važno je napomenuti da je terminal u Dobanovcima redovnim železničkim linijama povezan sa lukama Rijeka, Bar i Pirej. Pritom, autoputevi E-75 i E-70 se ukrštaju na udaljenosti od 6 km od terminala, dok je aerodrom Nikola Tesla udaljen 10 km.

Unutar Neltovog logističkog centra funkcioniše i carinska ispostava sa skladištem, što omogućava punu podršku i fleksibilnost različitim procesima i robnim tokovima. Nelt se u Dobanovcima može pohvaliti skladištima različitih temperaturnih režima na površini većoj od 65.000 m2 i dostavnim flotama sa više od 250 vozila, što ovaj terminal čini integratorom lanaca snabdevanja u regionu.

Trenutno se na nedeljnom nivou servisiraju teretne kompozicije iz Pireja, Rijeke i Bara, sa realnim naznakama da će se lista proširiti na Solun i druge pravce ka lukama u Zapadnoj Evropi i Turskoj. Broj kontejnera na terminalu u 2020. godini je bio 13.000, 2021. je povećan na 18.000, a u 2022 je obrađeno 20.000 jedinica.

Mapa : Nelt intermodalni terminal Dobanovci
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.09.2023.  |  Agro

Kada da koristite maslinovo, a kada suncokretovo? - Nutricionisti savetuju koja su najzdravija ulja za pripremu hrane

Uz toliko različitih ulja za kuvanje koja se nalaze u prodanicama, odabir pravog ulja za svakodnevno kuvanje može da bude malo komplikovano. Tačka ključanja jedan je od najvažnijih karakteristika koje treba da uzmete u obzir pri odabiru ulja za kuvanje. Definiše se kao temperatura na kojoj ulje prestaje da svetluca i počinje da se raspada, gubeći svoj integritet, prenosi GH. Evo koja ulja preporučuju nutricionisti. Maslinovo ulje U

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.