NavMenu

Kako je kompanija Aks Express Kurir povećala produktivnost rada za 50%

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.05.2023. 11:57
Komentari
Podeli
(Foto: Aks Express Kurir)
Savremeno poslovno okruženje, promenljive navike i zahtevi krajnjih korisnika učinili su da se sistemi uslužnih delatnosti, a samim tim transport i logistika pošiljki, svakodnevno suočavaju sa brojnim izazovima, kako na organizacionom tako i na operativnom nivou. Na to utiču i promene u društvu na lokalnom i globalnom nivou. U prošlosti je bilo različitih kriza, kao što su razni sukobi i ekonomske krize. U takvim okolnostima, pored ograničenja koja već postoje u sistemu, pojavljuju se nova i složenija, koja se moraju uzeti u obzir kako bi se održao i uvećao kvalitet pružene usluge.

Danas, pandemija korona virusa (COVID-19) značajno je uticala na tržište kurirskih usluga i povećala obim poslovanja. Distributivni i sortirni centri sada moraju da rukovode povećanim količinama paketa i većom raznovrsnošću veličina i oblika, a istovremeno imaju za cilj da smanje vreme isporuke i poboljšaju svoju ponudu usluga korisnicima.

Aks Express Kurir doo je kompanija osnovana 2007. godine čija je osnovna delatnost prevoz i isporuka pošiljki, a zahvaljujući profesionalnosti i zalaganju svih zaposlenih danas je jedna od vodećih kompanija za paketnu dostavu u Srbiji.

Kompanija Aks Express Kurir prepoznala je jedan od ključnih faktora koji pozitivno utiču na poslovanje a to je praćenje trendova sa aspekta novih tehnologija, te implementacija savremenih softverskih rešenja. Kako bi odgovorila na nove tržišne okolnosti i povećan obim poslovanja kompanija je pre dve godine investirala u novi sortirni centar, sa potpuno automatizovanim sortirnim trakama koje obezbeđuju kapacitet sortiranja do 100.000 pošiljaka dnevno.

Ova investicija dovela je do povećanja produktivnosti rada za čak 50% i značajno je unapredila kvalitet pružanja usluga kompanije. Sistem radi u automatskom režimu rada, gde su funkcije prijema paketa, ubacivanja na traku, očitavanja kodova i sortiranja paketa obavlja automatski. Zahvaljujući automatizaciji procesa skeniranja i izračunavanja težine na osnovu kojih se mogu identifikovati i precizno profilisati paketi, proces automatizovanog sortiranja se završava za samo nekoliko minuta. Dok je pre uvođenja automatizovanih sortirnih traka za broj pošiljaka od 20 000 bilo potrebno 8 časova manuelnog rada sortiranja, sada se ista ta količina paketa sortira za 4h. To je dalje direktno uticalo na vremena dolazaka linijskog transporta u regionalne centre kompanije, a samim tim i bržu isporuku ka krajnjim klijentima.


Do povećanja produktivnosti rada došlo je i kod zaposlenih čiji su monotoni radni zadaci sada automatizovani. Oni su prekvalifikovani i preraspodeljeni u druge sektore. Sa novim sortirnim trakama značajno je smanjeno oštećenje pošiljaka, za čak 75% što doprinosi unapređenju percepcije kvaliteta i sigurnosti kao elemenata brenda kompanije.

Kompanija Aks Express Kurir teži ka inovativnom poslovanju, primenjuje nove i značajno unapređuje postojeće procese i usluge. Ažurnost u radu, Kvalitet usluge i Sigurnost pošiljki je ono čemu kompanija teži i po čemu se prepoznaje sa ciljem da zadrži lidersku poziciju na tržištu ekspresnih kurirskih usluga.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.06.2023.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology Co planira investiciju u CT Parku u Novom Sadu - Najavljeno 500 radnih mesta i fabrika od 14.000 kvadrata

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić za Dnevnik je rekao da kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology Co. ltd planira da investira u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. - Nakon više meseci pregovora uspeli smo da dobijemo još jednu veliku investiciju koja donosi 500 radnih mesta - fabriku renomirane kineske kompanije Jiangsu Lianbo Precision Technology Co. ltd koja će se prostirati u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.