NavMenu

Pogledajte idejno rešenje za uređenje Ovčarsko-kablarske klisure (FOTO, VIDEO)

Izvor: eKapija Utorak, 16.05.2023. 08:43
Komentari
Podeli
Budući vidikovac Kablar Skywalk (Foto: TO Čačak/ Instagram)Budući vidikovac Kablar Skywalk
Ovčarsko-kablarska klisura postaće prirodna oaza za turiste svih profila avanturističkog, zdravstvenog i duhovnog, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako se ističe, Vlada Srbije i međuresorna Vladina radna grupa za uređenje i razvoj Ovčarsko-kablarske klisure, na čijem čelu je Ministarstvo građevinarstva, finansira i sprovodi niz projekata iz domena infrastrukture, turizma i ekologije.

Kapije dobrodošlice (Foto: TO Čačak/ Instagram)Kapije dobrodošlice
- Projekti koji kreću sa realizacijom tokom juna meseca, uključuju: Kapije dobrodošlice, vidikovac Kablar Skywalk, završetak projektovanja izmuljavanja jezera Međuvršje preko bilateralnog sporazuma sa Mađarskom; završetak projektovanja izgradnje Rehabilitacionog centra u Ovčar banji, vodovoda i kanalizacije u Ovčar banji; uređenje priobalja od pristaništa ka brani Međuvršje, izgradnja parkinga na jezeru Međuvršje, nastavak izgradnje puta od Ovčar banje do Kablara, saobraćajnica i most u opštini Lučane, i mnogi drugi - navodi se u saopšenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Vidikovac Kablar Skywalk (Foto: TO Čačak/ Instagram)Vidikovac Kablar Skywalk
Podsećaju da je u prethodnom periodu realizovan niz projekata na ovom području, kao što su 1. Amfiteatar, trg i park Ovčar banje 2. Pristanište na jezeru Međuvršje; 3. Rekonstrukcija železničke stanice Ovčar banja; 4. Rekonstrukcija pristupne saobraćajnice ka vrhu Kablara sa dva parkinga 1,5 km; 5. Čišćenje trave i trske na jezeru Međuvršje - izvučeno preko 600 tona raznog otpada, 6. Prirodnjački centar u Ovčar banji (postao glavna stanica školama i akademcima iz prirodnih nauka); 7. Parking manastira Blagoveštenje u Ovčar banji, i započeta priprema i projektovanje mnogih drugih projekata, s obzirom da postoji mnogo nagomilanih problema koje fazno ali najbrže moguće rešavamo", dodaje se u saopštenju.

Jezero Međuvršje (Foto: TO Čačak/ Instagram)Jezero Međuvršje
Kako se navodi, već se pojavljuju povratnici iz inostranstva koji vide novu šansu za život i rad u svom kraju, otvaranje novih malih preduzeća, razvoj seoskog turizma, održavanje raznih sportsko-kulturnih manifestacija, itd.

Ovčar banja (Foto: TO Čačak/ Instagram)Ovčar banja
- Ovčar banja i klisura su tokom letnje sezone 2022. postali epicentar dešavanja, konkurentnih ostalim razvijenim turističkim destinacijama u Srbiji, sa originalnom i neistraženom ponudom, ljubaznim domaćinima i pravom merom moderno-tradicionalnog stila. Stvorili smo svoj brend, dođite i doživite jedan od najlepših krajeva Srbije, jer tako se voli i podržava svoja zemlja - ističe se u saopštenju.
Mapa : jezero Međuvršje
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.